آشنایی باپیرغلامان حسینی؛
آشنایی باپیرغلامان حسینی؛
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛ «حاج رضا انصاریان» از ستایشگران و ذاکران اهلبیت رسولالله صلیالله علیه و آله و سلم و صاحب اثر «صلوات خاصه بهیادماندنی امام رضا علیهالسلام» است.
انصاریان در سال ۱۳۳۳ ش. در شهرستان خوانسار متولد شد، در پنجسالگی همراه با خانواده به شهر قم عزیمت کرده و تا سال ۱۳۵۴ ش. در محضر مبارک حضرت فاطمه معصومه سلامالله علیها روزگار گذرانده است. در جوانی به علت مشکلات سیاسیای که با حکومت پهلوی پیدا کرد، تصمیم به مهاجرت گرفت و رهسپار مشهد شد.
انصاریان سالها درجوارحرم مطهرامام رضاعلیهالسلام به خدمت زائران وعاشقان امام هشتم اهتمام ورزید. ایشان با نواهای معنوی وقرائت روضهها، زیارتنامهها، ادعیه وهمچنین مرثیهسرایی در رثای اهلبیت رسولالله صلیالله علیه و آله و سلم، سهم فراوانی دراظهار ارادت وشیفتگی محبان و ارادتمندان به خاندان عصمت وطهارت دارد.
ارادت ویژه ایشان و توسلاتشان به خانم زینب کبری سلامالله علیها بود. ایشان درباره این ارادت و آثار آن گفته است: «... نسبت به بیبی زینب کبری سلامالله علیها حساسیت و ارادت خاصی دارم و معمولاً برای رفع گرفتاریهایم نیز دست توسل به دامن این حضرت میزنم؛ که اسوة صبر و مقاومت در کربلا هستند؛ و معتقدم هیچ ذکری نمیتواند عظمت مصیبت وارده بر این بانوی بزرگوار را بیان کند. آن همه شهید عزیزتر از جانش را به محضر پرودگار تقدیم میکند و وقتی جلوی اعداء میایستد به جای ناله، محکم میگوید که چیزی جز زیبایی ندیده است.»
صلوات خاصه از اجراهای بسیار دلنشین انصاریان است که اغلب ارادتمندان اهلبیت رسولالله صلیالله علیه و آله و سلم لحظات معنوی و خاطرهانگیزی با آن داشتهاند.
عشق، ادب و اخلاص، سه ویژگی مهم ایشان بود. مداحی را از سنین کودکی، وقتی کلاس پنجم ابتدایی بود آغاز کرد. بعد از چندی، به جلسات استاد المادحین مرحوم «حاج ملا حسین مولوی» که انسان وارسته و دریایی از شعر و ادبیات فارسی و عربی، آشنا با آیات و روایات و آگاه به مبانی تفسیر قرآن بود راه پیدا کرد. در کنار تلمذ در محضر استاد مولوی، چند سالی را هم از محضر استاد «ستایشگر» استفاده کرد؛ ایشان در حقیقت، مکمل تمام برنامههای حاج رضا انصاریان در مداحی بودند.
انصاریان در انتخاب شعر بسیار توجه کرده و وسواس به خرج میداد. بعد از جستوجو در کتابهای شعر، شعری را انتخاب میکردند که با طبع و فکرشان هماهنگ باشد. معمولاً شعرها را خدمت استادان برده و از نظر ادبی و روایی درباره شعر سؤال میکردند. مرحوم حاج رضا انصاریان در این زمینه میگوید: «من احساس شرم میکنم وقتی یک مداح، شعر معمولی ساده را اشتباه میخواند؛ یا شعرها و بعضی تعبیرهایی را به کار میبرد که هرگز نمیتوان در مورد حجت خدا به کار برد. من نمیدانم آنهایی که روضة دروغ میسازند یا شعرهای سخیف در مداحی میخوانند، آیا نمیدانند که این، گناه بزرگی است؟!»
حاجرضا انصاریان در سحر میلاد امام و مرادش، امام حسین علیهالسلام، در بیست و دوم خرداد ۱۳۹۲ ش. مصادف با سوم شعبان ۱۴۳۴ ق. در ۵۹ سالگی پس از ۴۰ سال خدمت در آستان اهلبیت رسولالله صلیالله علیه و آله و سلم درگذشت و دربازکن را وداع گفت. به دستور «آیتالله واعظ طبسی»، پیکر ایشان در پایین پای حضرت رضا علیهالسلام دفن شد؛ تا پس از سالها عرض ارادت خالصانه به پیشگاه آن امام رئوف، برای همیشه میهمان مولای خود بماند. یادش گرامی باد!
برای مشاهده مجله شبانه اینجا کلیک کنید