معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: نوعی از مسمومیت غذایی با عنوان بوتولیسم از کشنده‎ترین انواع مسمومیت‎ها به شمار می‎رود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران لرستان بهرام دلفان افزود: باکتری‎ها، ویروس‎ها، قارچ‎ها، مواد افزودنی غیرمجاز، فلزات سنگین، باقیمانده سموم نباتی از عوامل مهم ایجاد مسمومیت‎های غذایی محسوب می‎شوند.

وی با بیان اینکه مسمومیت با مواد غذایی می‎تواند در اثر آلودگی غذا در جریان تولید فرآورده‎های غذایی، تهیه و نگهداری آنها ایجاد شود، اضافه کرد: از مصرف کنسروهایی که در قوطی آنها آثار نشت، برآمدگی، فرورفتگی و زنگ‎زدگی مشاهده می‎شود خودداری کنید.

دکتر دلفان با اشاره به اینکه نوعی از مسمومیت غذایی موسوم به (بوتولیسم) از کشنده‎ترین انواع مسمومیت‎ها به شمار می‎رود، اظهار کرد: بوتولیسم در اثر مصرف موواد غذایی مانند سوسیس، کالباس، کنسرو ماهی، کنسرو لوبیا و ذرت و کشک خام و عسل طبیعی که در شرایط نامناسب و غیربهداشتی تهیه و نگهداری شده‎اند ایجاد می‎شود.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با تأکید بر اینکه علالئم و نشانه‎های بوتولیسم به‎صورت تأخیری بین 12 تا 24 ساعت بعد از مصرف غذای آلوده به باکتری و به‎صورت تاری دید، دوبینی، افتادگی پلک، عدم توانایی حرکت، سختی در بلع، اختلال تکلم و یبوست ظاهر می‎شود، گفت: اسهال یکی از علائم در بسیاری از مسمومیت‎های غذایی است./س

برچسب ها: بوتولیسم ، مسمومیت ، کشنده
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.