به گزارش باشگاه خبرنگاران لرستان بهرام دلفان افزود: باکتریها، ویروسها، قارچها، مواد افزودنی غیرمجاز، فلزات سنگین، باقیمانده سموم نباتی از عوامل مهم ایجاد مسمومیتهای غذایی محسوب میشوند.
وی با بیان اینکه مسمومیت با مواد غذایی میتواند در اثر آلودگی غذا در جریان تولید فرآوردههای غذایی، تهیه و نگهداری آنها ایجاد شود، اضافه کرد: از مصرف کنسروهایی که در قوطی آنها آثار نشت، برآمدگی، فرورفتگی و زنگزدگی مشاهده میشود خودداری کنید.
دکتر دلفان با اشاره به اینکه نوعی از مسمومیت غذایی موسوم به (بوتولیسم) از کشندهترین انواع مسمومیتها به شمار میرود، اظهار کرد: بوتولیسم در اثر مصرف موواد غذایی مانند سوسیس، کالباس، کنسرو ماهی، کنسرو لوبیا و ذرت و کشک خام و عسل طبیعی که در شرایط نامناسب و غیربهداشتی تهیه و نگهداری شدهاند ایجاد میشود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با تأکید بر اینکه علالئم و نشانههای بوتولیسم بهصورت تأخیری بین 12 تا 24 ساعت بعد از مصرف غذای آلوده به باکتری و بهصورت تاری دید، دوبینی، افتادگی پلک، عدم توانایی حرکت، سختی در بلع، اختلال تکلم و یبوست ظاهر میشود، گفت: اسهال یکی از علائم در بسیاری از مسمومیتهای غذایی است./س