"چاک هیگل" روز گذشته طی یک سخنرانی در واشنگتن ضمن حمایت از رویکرد دیپلماتیک در قبال برنامه هسته‌ای ایران اعلام کرد: اگر ما بتوانیم در راستای برخی از منافع مشترک حرکت کنیم و به بخش‌های مهم‌تری برسیم و راه‌حل بالقوه‌ای برای یک مشکل پیدا کنیم، هوشمندانه‌تر است .


به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران ،‌ هیگل در ادامه حملات لفظی به دولت باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا به دلیل عدم توافق بین ایران و 1+5 (آمریکا،انگلیس،فرانسه،روسیه،چین بعلاوه آلمان) در نشست اخیر ژنو را مورد انتقاد قرار داد و گفت: واشنگتن از زمان پیروزی انقلاب اسلامی ایران در یک نوع جنگ غیررسمی با ایران بوده است و رفع موضوعات سیاسی در مذاکرات به زمان احتیاج دارد.

روز 7 نوامبر (16 آبان ماه) ایران و 1+5 مذاکرات فشرده‌ای را در ژنو آغاز کردند که سه روز به طول انجامید اما با کارشکنی‌های فرانسه، آن نشست بدون نتیجه به پایان رسید و قرار است دور بعدی این مذاکرات 20 نوامبر(29 آبانماه) در ژنو ادامه داشته باشد.

یک روز بعد از گفت‌وگو‌ها، "جان کری" وزیر خارجه آمریکا مدعی شد که ایران مقصر شکست مذاکرات ژنو بوده است، ادعایی که ایران آن را رد کرده است اما با این حال واشنگتن تأکید کرده است که توافق با ایران تقریباً محتمل است.

با اینحال، روز 9 نوامبر (18 آبان ماه)، "لوران فابیوس" وزیر خارجه فرانسه در مصاحبه‌ای تصریح کرد که نگرانی‌های اسرائیل باید در مذاکرات با ایران در نظر گرفته شود و اعلام کرد که قطعیتی در این رابطه وجود ندارد که ایران و 1+5 در مرحله کنونی به توافق برسند.

در همین حال هیگل در بخش دیگری از سخنانش از تاثير کاهش بودجه در توان عملياتي آينده ارتش اين کشور ابراز نگراني کرد.

هيگل اعلام کرد علاوه بر کاهش بودجه پنتاگون که انتظار آن مي رفت،  اجرايي شدن کاهش خودکار بودجه اضافي  بر اثر فقدان توافق در کنگره درباره کاهش بدهي ها ،  وزارت دفاع را در اوضاعي قرار مي دهد که سال ها طول مي کشد تا از اين اوضاع خارج شود.

اجرايي شدن کاهش خودکار  بودجه در سال 2014، 52  ميليارد دلار بودجه پنتاگون را کاهش مي دهد که ده درصد بودجه پنتاگون را شامل مي شود و در طول ده سال ممکن است به 500 ميليارد دلار برسد.

هيگل با اشاره به اين مطلب که تاثيرات کاهش بودجه در دراز مدت خود را نشان خواهد کرد، افزود : نتايج کاهش بودجه کاهش نامتناسب ظرفيت عملياتي در طول سال هاي آينده خواهد بود .

هيگل افزود مداخله گسترده ارتش آمريکا در کمک به آسيب ديدگان طوفان هايان در فيليپين امکان پذير بود زيرا در طول سال ها ما به آموزش و تمرين، تجهيزات و آمادگي براي چنين فجايع طبيعي  اولويت داده بوديم .  

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار