به گزارش خبرنگار میدانی بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ مراجعه شب هنگام به اورژانس بیمارستانهای تهران به مراتب بیشتر از صبح بوده و اینکه ناخوش احوالی افراد در هنگام شب آنها را روانه بیمارستان کند، امری غیر معقول و دور از ذهن نیست؛ چرا که حادثه هیچ وقت خبر نمیکند.
نزدیکتر رفته و همراه زن باردار که بر اثر زمین خوردگی رنگ و رویی پریده دارد و از استرس سالم بودن جنین خود اشک در چشمانش حلقه بسته، میشوم. به همراه او و همسرش راهی بیمارستانی دیگر میشویم تا بلکه پزشکی در "اورژانس" حضور داشته و یک "سونوگرافی" از این زن باردارانجام دهد که پس از زمین خوردن بلافاصله با پزشک معالج خود تماس گرفته و بنا بر درخواست او سریعا خود را به بیمارستان رسانده تا یک سونوگرافی اورژانسی از وی انجام دهند.
پس از حضور در اورژانس بیمارستان دوم مجددا این جمله را میشنویم که «سونوگرافی فقط تا ظهر»!
زمانی که علت را جویا میشویم، متصدی میگوید: من چه میدانم، ضمنا تنها سونوگرافی را انجام میدهیم که توسط پزشک مستقر در بیمارستان نوشته شده باشد!!
زن باردار هراسان و گریه کنان ناگزیر به همراه همسرش به مرکزی که بیمارستان قبلی آدرسش را داده بود برای انجام سونوگرافی میروند.
به سراغ دکتر سید سجاد رضوی، مدیر کل اعتباربخشی و نظارت بر درمان وزارت بهداشت رفته و موضوع انجام ندادن سونوگرافی اورژانسی بیماران را در بیمارستانها به هنگام شب مطرح و علت را جویا میشوم؛ وی میگوید: تمام متخصصینی که مدارک تحصیلی خود را از طریق مراجع قانونی و وزارت بهداشت و درمان اخذ نمودهاند میتوانند در حیطه کاری خود خدمات را به بیماران ارائه داده و یا درخواست انجام آن را از سوی سایر مراکز درمانی نیز داشته باشند.
وی افزود: برخی از همکاران در یک رده خاصی از سونوگرافی یا خدمت تخصصی، دورههای لازم را آموزش دیدهاند که کاملا مشخص است و نمیتوان از متخصصین دیگر انتظار انجام آنرا داشت اما اینکه سونوگرافی یا رادیولوژی یک مرکز خاص را پذیرش کنند از نظر ما مورد قبول نبوده و نباید بیمار در انتخاب محدود باشد.
وی با تاکید بر اینکه بیماران باید به راحتی به خدمات درمانی دسترسی داشته باشند، گفت: هنگامی که سونوگرافی جنبه اورژانسی داشته باشد باید حتما برای بیمار انجام شود و با پیگیریهای انجام شده متوجه شدیم که اورژانسها اینکار را انجام نمیدهند.
وی افزود: در برخی از بیمارستانهای بزرگ سطح شهر مانند بیمارستان بقیه الله، امام حسین (ع)، طالقانی، شهدا، شریعتی و... یا متخصص رادیولوژی حضور دارد و یا پزشک آنکال برای ارائه هر نوع خدمت به بیماران کارهای درمانی لازم راانجام میدهند.
دکتر رضوی در پاسخ به این سوال که شبها چه تعداد مراکز درمانی سونوگرافی مورد نیاز مردم را انجام میدهند، اظهار داشت: از تعداد این مراکز مطمئن نیستم اما پیرو صحبتهای معاونت درمان وزارت بهداشت در حال پیگیری و ساماندهی بیمارستانهایی هستیم که این خدمات را به مردم ارائه داده و تا حد امکان رادیولوژیست در مرکز درمانی مقیم باشد و یا در آنکال فوری در دسترس باشد و سونوگرافی موارد اورژانسی را سریعا انجام دهد.
وی تصریح کرد: در بیمارستانهای بزرگ این موارد سریع و به موقع برای بیمار انجام میشود لذا از بیماران درخواست میکنم چنانچه در برخی از موارد درخواست پزشک معالج آنها اورژانسی نیست و صرفا خود عجله برای انجام آن دارند کمی صبر کرده و در زمان مشخصی برای انجام خدمات درمانی خود به بیمارستانها و مراکز درمانی مراجعه کنند.
انتهای پیام/
برخی بیمارستان ها به عمد میگویند سونوگرافی ندارند.
من به علت بیماری دو هفته پیش اورژانسی به بیمارستانی مراجعه کردم در ابتدا گفتند سونوگرافی ندارند اما زمانی که مطمئن شدند دارم میمیرم سونوگرافی را انجام دادند.
من به جد قصد شکایت از دو بیمارستان در تهران را دارم