در برنامه چهارم توسعه مقرر شده صنعتي‌سازي از 2 درصد به 20 درصد برسد که متاسفانه هيچ پيشرفتي تا كنون نداشته ايم.

به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران هوایی مدير كل دفتر مقررات ملي ساختمان در پنجمين نمايشگاه صنعتي سازي ساختمان با بیان این‌ که متاسفانه در کشور ما صنعتی‌سازی حتی در برنامه‌ی چهارم توسعه نیز مورد توجه زیادی قرار نگرفت، گفت: قرار بود در برنامه‌ی چهارم توسعه صنعتی‌سازی از دو درصد به 20 درصد افزایش یابد که متاسفانه این امر محقق نشد.

وي در ادامه گفت: مهم‌ترین چالش پیش‌رو در صنعتی‌سازی تفاوت صنعتی‌سازی و فناوری‌های نوین است که هنوز تفاوت این دو در کشور ما مشخص نیست.

هوایی افزود: صنعتی‌سازی در ساختمان امری مهم است، اما باید نوع استفاده از فناوری‌های نوین در صنعتی‌سازی مشخص شود.

به گفته‌ی وی استفاده از امکاناتی هم‌چون پکیج و امکاناتی از این قبیل می‌تواند برای ساختمان‌سازی مفید باشد، اما ابتدا باید ساختمان ایمن و سالم ساخته شود.

مدیر کل مقررات ملی ساختمان هم‌چنین از دیگر موارد کاربرد فناوری‌های نوین در صنعتی‌سازی را مقاومت، دوام و کاهش مصرف انرژی عنوان کرد و گفت: باید سیستم‌های صنعتی‌سازی در ساخت‌وساز تعریف شود تا بتوان به خوبی اجرا شود.

***صنعتي سازي تنها در مسكن مهر رعايت شد


وی افزود: طی سال‌های اخیر صرف ‌نظر از پروژه‌های مسکن مهر تنها دو یا سه درصد رشد در صنعتی‌سازی دیده می‌شود.

مدیر کل مقررات ملی ساختمان اظهار کرد: باید تفکر صنعتی‌سازی با فرهنگ عمومی ساخت‌وساز کشور هماهنگ شود و پس از این‌که مردم از ساخت واحد‌های مسکونی سالم و با عمر مفید مطمئن شدند خود نیز خواستار خرید واحد‌های مسکونی صنعتی‌ساز می‌شوند.

هوایی اظهار داشت: روش‌های مختلف صنعتی‌سازی در دنیا موجود است که هر یک معایب و مزایای خود را دارد، اما با توجه به اقلیم کشور ما می‌تواند ده‌ها روش صنعتی‌سازی با توجه به فرهنگ عمومی ساخت‌وساز وارد کشور شود.

 مدير کل دفتر مقررات ملي ساختمان وزارت راه و شهرسازي با اشاره به اينکه تاکنون ارتباط خوبي ميان دانشگاهيان و صنعتي‌سازي برقرار نشده است گفت: مهمترين چالش پيش‌روي صنعتي‌سازي و فناوري عدم فرهنگ‌سازي است.

وي ادامه داد: تاکنون پيشرفتهاي خوبي در صنعتي‌سازي از جمله کاهش مصرف انرژي و کاهش آلاينده‌هاي محيط زيست روي داده است.

هوايي در ادامه اظهار داشت: حذف روش‌هاي سنتي و استفاده از صنعتي‌سازي ساختمان نقش موثري در توسعه ساخت و ساز دارد.

مدير کل دفتر مقررات ملي ساختمان در ادامه تصريح کرد: در برنامه چهارم توسعه مقرر شده صنعتي‌سازي از 2 درصد به 20 درصد برسد که متاسفانه  هيچ پيشرفتي تا كنون نداشته ايم.

هوايي در ادامه اظهار داشت: صنعتي‌سازي تاکنون در مسکن مهر کارشده و در ساخت و سازهاي عمومي اين روش توسعه نيافته است.

وي در ادامه خاطر نشان كرد: با اصلاح فرهنگ عمومي و سرمايه‌گذاري در اين بخش مي‌توان صنعتي‌سازي را توسعه داد.

براساس اين گزارش  ‌مهدی موذن در مراسم افتتاحیه پنجمین نمایشگاه صنعتی سازی ساختمان با بیان این‌که باید بخشی از این تکنولوژی وارد شده در صنعت ساختمان استفاده شود، گفت: با توجه به ویژگی‌های سرزمین از جمله اقلیم، آب و هوا و اقتصاد کشور و هم‌چنین فرهنگ مردم می‌توان صنعتی‌سازی را به خوبی اجرا کرد.

وی از اشکالات گسترش‌ نیافتن صنعتی‌سازی در کشور را نبود برنامه‌ی جامع و کامل و هم‌چنین وجود مراکز متعدد تصمیم‌گیرنده عنوان کرد و گفت: امروز بخشی از نیروی انسانی که موثر‌ترین امر در ساختمان‌سازی است، جایگاه مشخصی ندارد.


رییس سازمان نظام کاردانی استان تهران خاطر نشان کرد: باید در صنعت ساختمان نگاه  تک محور نداشته باشيم و بايد زنجيره ساخت وساز را تقويت کنيم.

انتهاي پيام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار