به گزارش
خبرنگازر اقتصادي باشگاه خبرنگاران، سید علی حسینی مدیر عامل بورس انرژی با اعلام این خبر گفت: 3500 بشکه میعانات گازی پالایش گاز ایلام در بورس انرژی عرضه شد که 3400 بشکه از آن به قیمت هر بشکه 2 میلیون 209 ریال به ارزش 7 میلیارد و 510 میلیون ریال از طرف یکی از پالایشگاه های خصوصی کشور خریداری شد و بدین ترتیب اولین عرضه محصولات نفت و گاز شرکت ملی ایران با موفقت به انجام رسید.
وی افزود: روزهای آتی نیز عرضه این محصول به صورت روزانه 3570 بشکه به صورت متناوب انجام می شود که جزئیات هر یک از عرضه ها طی اطلاعیه عرضه یک روز قبل از انجام معامله از طریق سایت بورس انرژی و مدیریت فناوری بورس تهران منتشر می شود.
مدیرعامل بورس انرژی درباره جزئیات و چگونگی عرضه نفت و گاز دربورس انرژی گفت: با توجه به مذاکراتی که با وزیر نفت انجام شد، مقرر شد که
عرضه نفت خام و میعانات گازی در بورس انرژی انجام شود، با دستور وزیر نفت
مقرر شد روزانه 5 هزار بشکه نفت خام و 10 هزار بشکه میعانات گازی در بورس
انرژی عرضه شود که در گام اول امروز با فروش 3400 بشکه میعانات گازی
پالایشگاه گاز خانگیران گام اول عرضه محصولات و فرآورده های نفتی از طریق
بورس انرژی صورت گرفت.
وی با اشاره به اینکه به زودی عرضه نفت خام نیز در بورس انرژی آغاز می شود، اظهار داشت: قرار است با عرضه میعانات گازی سامانه معاملاتی تابلوی فیزیکی در بخش حامل های انرژی آزمایش شود و طی چند روز از انجام معاملات میعانات گازی، عرضه نفت خام عملیاتی شود.
حسینی افزود: علاوه بر این رایزنی هایی در خصوص عرضه خوراک پالایشگاه های قطع کوچک از طریق بورس انرژی انجام گرفته است که با تأیید وزارت نفت به زودی امکان عرضه خوراک پالایشگاه های قطع کوچک در بورس انرژی فراهم می شود.
مدیر عامل بورس انرژی درباره شرایط خریداران محصولات نفتی عرضه شده در بورس انرژی گفت: به غیر از داشتن مجوز خرید نفت و خوراک از وزارت نفت هیچ محدودیت و منعی برای معامله گران حقیقی و حقوقی وجود ندراد بنابراین افراد به شکل حقیقی و حقوقی می توانند در رقابت این معاملات با در اختیار داشتن مجوز از وزارت نفت حاضر شوند.
حسینی با بیان اینکه هدف نهایی از انجام این معاملات فراهم کردن بسترهای لازم برای انجام معاملات بین المللی
است، تصریح کرد: با توجه به ظرفیتهای بالای کشور در صنعت نفت و گاز ایجاد
بازار معالات بین الملی نفت خام، نفت کوره و میعانات گازی در بورس انرژی
دنبال می شود و بورس انرژی به عنوان تنها بورس انرژی منطقه قابلیت تبدیل
شدن به مرجع قیمت گذاری فرآورده های نفتی را در سطح خاورمیانه و حتی آسیا
داراست.
وی با اشاره به اینکه در خصوص عرضه نفت کوره امکان تشکیل بازار منطقه ای و صادراتی از طریق بورس انرژی وجود دارد، گفت: با راه اندازی معاملات داخلی و تجربه معامله نفت خام در رینگ داخلی بازار فیزیکی بورس انرژی مقدمه ای برای راه اندازی رینگ صادراتی معاملات فرآورده های نفتی فراهم می شود.
حسینی درباره روش قیمت گذاری محصولات و فرآورده های نفتی در بورس انرژی گفت: مبنای معامله بر اساس ریال است و روش قیمت گذاری قیمت پایه در اختیار امور بین امللی شرکت نفت است به عبارتی عرضه کننده قیمت پایه را تعیین می کند و بازیگران بازار و خریداران در خصوص قیمت پایه امکان رقابت دارند، بنابراین بورس انرژی دخالتی در تعیین قیمت پایه ندارد و فقط در بورس انرژی بر مبنای رقابت بین خریداران کشف قیمت روی می دهد.
مدیر عامل بورس انرژی به نرم افزار معاملاتی بورس انرژی اشاره کرد و خاطر نشان کرد: نرم افزار معاملاتی برای معاملات نفت به روز رسانی شده و به لحاظ نرم افزاری از بهترین و مطمئن ترین قابلیت های برخورد است.
انتهاي پيام/