محمدحسین رحمانی، پرخوري، پرنوشي و پر ادراري را سه علامت اصلي ديابت عنوان کرد و افزود: تاري ديد و اختلالات بينايي، عفونتهاي قارچي مكرر، كاهش شديد وزن بدون علت موجه، وجود زخم هايي كه دير بهبود مي يابند، زايمان نوزاد با وزن بيش از 4 كيلوگرم، سقطهاي مكرر و مرده زايي و شب ادراري توأم با لاغري در اطفال از جمله ساير علائم و نشانه های دیابت است.
وی با اشاره به اینکه سه نوع دیابت نوع1، نوع 2 و حاملگی وجود دارد،گفت:افراد مبتلا به ديابت نوع 2 اكثراً بدون علامت بوده و به این دلیل باتاخير تشخيص داده مي شوند. وی تصریح کرد: زمينه ارثي، چاقي و اضافه وزن، كم تحركي، استفاده بيش از حد از غذاهاي شيرين و چرب بخصوص اگر با كم تحركي و چاق شدن همراه باشد، سابقه ديابت حاملگي، سابقه تولد نوزاد 4 كيلو و بيشتر، سابقه سقط و مرده زايي و سابقه فشارخون بالا از جمله عوامل خطر در ايجاد ديابت نوع 2 است.
وی، مهمترين عوارض زودرس ديابت را افزايش و يا كاهش شديد قند خون كه در بيمار منجر به كاهش هوشياري و شوك مي شود عنوان کرد و افزود: عوارض چشمي، كليوي، قلبي و عروقي و عصبي از جمله عوارض دیررس دیابت است که در صورت بی توجهی به آنها، مشكلات جدي از قبيل از دست دادن كليه ودياليز ، قطع عضو ، سكته قلبي و مغزي برای بیمار ایجاد خواهد شد.
رحمانی خاطرنشان کرد: داشتن فعاليت بدني مناسب و مستمر، متعادل نگه داشتن وزن بدن و در صورت چاقي اقدام جهت كاهش وزن، كاهش مصرف قندها (بخصوص قندهاي ساده مثل شيرينيجات تنقلات) و چربي ها و مصرف بيشتر و منظم سبزيجات و ميوه جات در رژيم غذايي، عدم مصرف دخانيات (سيگار، چپق و قليان) و انجام بررسي سالانه قند خون در افراد داراي عوامل خطر ديابت از جمله مهمترین راههای پیشگیری از دیابت است.
انتهاي پيام/