به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران باقر صیرفیان اظهار کرد: اکنون کارگران نانواییها، کورهها و مشاغل مشابه قالیبافی از مزایای سختی کار استفاده میکنند، اما کارگران قالیبافی که در طول مدت کاری خود مشکلات جسمی زیادی برای آنها ایجاد میشود، از این مزایا بیبهره هستند.
وی همچنین اظهار کرد: بیمه قالیبافان یکی از بیمههای مترقی سازمان تامین اجتماعی است، اما باید برای کارگران بالای 50 سالی که عمرشان را در این راه گذاشتند و حالا نمیتوانند از مزایای بیمه استفاده کنند نیز چارهاندیشی شود.
رئیس اتحادیه بافندگان فرش دستباف اصفهان تصریح کرد: برای این موضوع با تعدادی از نمایندگان مردم در محلس شورای اسلامی نیز رایزنیهایی داشتهایم، اما هنوز به نتیجه نرسیده و امیدواریم هرچه سریعتر پیگیریهای ما نتیجه بخش باشد.
وی بیان کرد: یکی دیگر از مشکلات قالیبافان اصفهان در زمینه بیمه نوع برخورد ماموران بیمه با آنها است، به طوری که مدت میان اتمام یک تخته فرش تا دست به کار شدن برای بافتن یک تخته دیگر حداقل یک ماه است، حالا چنانچه ماموران بیمه در این زمان به کارگاهی مراجعه کنند و بافنده فرش حضور نداشته باشد، وی را از لیست بیمهای خارج میکنند که این موضوع مشکلات زیادی را برای بیمهشدگان ایجاد کرده است.
صیرفیان ضمن تاکید بر اینکه ماموران بیمه باید در راستای رفع این مشکلات جزئی گام بردارند، خاطرنشان کرد: در بسیاری مواقع برخوردهای جزئی و کوچک سبب تهدید یک صنعت و یا هنر میشود.
وی افزود: تا پیش از این اصفهان 18 درصد از فرش دستباف ایران را تامین میکرد، اما به دلیل عدم رغبت جوانان از این هنر پر مشغله تنها 12 درصد از تولید فرش دستباف ایران توسط اصفهانیها صورت میگیرد.
رئیس اتحادیه بافندگان فرش دستباف اصفهان ادامه داد: فرش اصفهان اکنون بهترین فرش دنیا بوده، اما از نظر قیمت، کمی گران است که امیدواریم با برداشته شدن تحریمها و بهبود وضعیت اقتصادی دنیا این شرایط بهتر شود.
وی اضافه کرد: بیشتر مواد اولیه فرش دستباف اصفهان از خارج از کشور وارد میشود و در این میان ابریشم و نخ از کشورهای چین، ازبکستان و استرالیا خریداری میگردد که امیدواریم با بهبود وضعیت بازار، شاهد کاهش نرخ مواد اولیه فرش دستباف باشیم.
مهر ماه سال جاری براساس معاهده لیسبون و مطابق با قوانین بینالمللی فرش دستباف اصفهان در سازمان جهانی مالکیت فکری وایپو (WIPO) مستقر در ژنو به ثبت جهانی رسید.
بر همین اساس به گفته کارشناسان با ثبت جهانی فرشهای مناطق ایران، دیگر امکان کپیبرداری و سواستفاده برخی رقبای فرش دستباف ایران از بین خواهد رفت.
انتهای پیام/م