به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران اعرابی ، ضمن بیان مطلب فوق گفت: محصولات زراعی و باغی که در میادین و بازارها توزیع میشود، به صورت هفتگی نرخ گذاری میشود. شرایط نرخگذاری در سازمان میادین میوه و تره بار به این صورت است که هر هفته جلسه نرخ گذاری برای محصولات ذکر شده با حضور اعضا تشکیل شده و در این جلسه بر اساس اطلاعات و گزارش دستگاه ها، مراجع و اعضا از قیمت محصولات در مبادی تولید، عمده و خرده فروشی تعیین می شود. این پروسه در خصوص محصولات پروتئینی بجز گوشت مرغ (گوشت مرغ به صورت روزانه نرخ گذاری می شود) هر 15 الی 30 روز صورت می گیرد.
وی ادامه داد: هر چند این جلسات بر اساس روال انجام می گیرد اما در صورت نیاز به تغییر اضطراری جلساتی تشکیل و گزارش جلسات به اعضا اطلاع رسانی می شود.
معاون بازرگانی سازمان میادین ادامه داد: افرادی که در این جلسات حضور دارند؛ نماینده سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، نماینده وزارت صنعت معدن تجارت (معاونت توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت)، نماینده سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور و نماینده شورای اسلامی شهر تهران هستند که در کنار مسئولان سازمان میادین اعضای نرخ گذاری سازمان را تشکیل می دهند.
اعرابی اظهار کرد: در شش ماه اول سال 92 میانگین نرخ گروه میوه در سطح میادین و بازارهای سازمان میادین نسبت به میانگین همین گروه محصولات در سطح شهر تهران 35 درصد ارزان تر بوده است. این رقم بر اساس گزارشات هفتگی بانک مرکزی استخراج شده که در مورد سبزیهای برگی و غیر برگی به 38 درصد اختلاف میرسد و در خصوص محصولات پروتئینی با توجه به گروه محصول بین 7 تا 12 درصد است.
وی همچنین گفت: حدود 1800 قلم کالا توسط سازمان میادین میوه و تره بار توزیع می شود که اعضای نرخ گذاری به روز این محصولات را نرخگذاری می کنند که همین موضوع تاثیرات فراوانی در بازار ایجاد می کند. به عنوان مثال در روزهای تاسوعا و عاشورا که میادین میوه و تره بار تعطیل بودند نرخ محصولات در سطح شهر به صورت غیر معمولی افزایش یافت که این مسئله نشان می دهد سازمان میادین تاثیر زیادی در تنظیم نرخ و تعادل بازار دارد.
وی درباره چگونگی واگذاری غرفه ها به پیمانکاران در این سازمان نیز گفت: واگذاری غرفه ها بر اساس محصولات کشاورزی و به صورت منطقه ای صورت می گیرد. در فصول مختلف فراخوانهایی را به استان های مختلف کشور ارسال می کنیم و تولید کنندگان بر اساس این فراخوان مدارک خود را به سازمان های جهاد کشاورزی استان محل تولید ارسال می کنند که این مدارک پس از تایید دستگاه های ذیربط متولی تولید در اختیار ما قرار می گیرد که در جلسات شورای واگذاری پس از بررسی اماکن به این افراد اختصاص داده می شود. اعضای این گروه نیز نمایندگان ارگانهایی هستند که در جلسات نرخ گذاری نیز حضور می یابند.
انتهای پیام/