اما پاسخ سوالات برخي از کاربران درخصوص "پوكي استخوان" كه توسط دكتر محمد اكبري متخصص اين رشته داده شده است، به شرح ذیل است:
***مینا:
میخواستم بپرسم در چه سنی پوکی استخوان خود را نشان میدهد و برای درمان آن چه باید کرد؟ با تشکر
پاسخ از: محمد اكبري، متخصص ارتوپدي: پوکی استخوان معمولی مربوط به کهولت سن است كه در طول یائسگی در زنان بروز مي كند. در آقایان دیرتر و نسبت به زنان میزان آن کمتر است و در صورت ورزش کردن میزان آن کمتر میشود بیماریهای خاص در بروز پوکی استخوان دخالت دارند رژیم غذایی مناسب، فعالیت فیزیکی و مصرف داروها در درمان و پیشگیری مناسب اين بيماري موثرند.
***رهور:
از چند سالگی میتوان برای اطلاع از وضعیت پوکی استخوان آزمایش مربوط به آن را انجام داد؟
پاسخ از: محمد اكبري، متخصص ارتوپدي: با وجود بیماریهای خاص باید در سنین پایین و در زنان از 40 سالگی بايد تست سنجش تراکم استخوان صورت بگیرد.
***مسلم:
روشهای پیشگیری از پوکی استخوان؟
پاسخ از: محمد اكبري، متخصص ارتوپدي: در درجه اول فعالیت فیزیکی مناسب و رژیم غذایی خاص در پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان موثر است.
***ناشناس:
علائم پوکی استخوان چیست؟
پاسخ از: محمد اكبري، متخصص ارتوپدي: پوکی استخوان به عنوان بیماری خاموش مطرح شده که تا به حد خاصی نرسد علائم خود را نشان نمیدهد و با علائمي مانند "دردهای موضعی"، "سيستمك" و در بیشتر اوقات شکستگی خود را نشان میدهد.
***ناشناس:
اینجانب با جنسیت مرد 32 سالمه که از سن 22 سالگی بخاطر بیماری شدید ریفلکس معده آنتی اسید امپرازول یک عدد هر روز مصرف میکنم. آیا با ادامه مستمر به پوکی استخوان مواجه میشم اگر جواب مثبته راهکار برای جلوگیری از پوکی در صورت مصرف امپرازول چیست؟ با تشكر فراوان.
پاسخ از: محمد اكبري، متخصص ارتوپدي: این عارضه به دليل پوکی استخوان نیست با این حال دارو و وسیله خوراکی و مکمل هم لازم است که همراه آن مصرف شود با متخصص داخلی مشورت کنید.
***فاطمه:
سلام خانمی 48 ساله هستم و دارای 3 فرزند 42 سالگی یائسه شدم هفتهای 1 یا 2 بار قرص "مولتی دیلی"و کلسیم دی مصرف میکنم. آرتروز گردن و دیسک مهره ی 4 و 5 کمر هم دارم که هر چند وقت یک بار شدت پیدا می کند اگر هم به مدت 5دقیقه به پشت بخوابم عضلات بین شانه هایم آنقدر درد میگیرد که نمیتوانم ادامه دهم مفاصل بین پاهایم هم به خصوص صبح ها خیلی صدا میدهد میخواستم ببینم اینها همه نشانه ی پوکی اسخوان هست و آیا درمان قطعی دارد و راه درمان چیست ؟ممنون
پاسخ از: محمد اكبري، متخصص ارتوپدي: این علامت ناشی از پوکی استخوان نیست با مراجعه و معاینه مشخص میشود که دلیل چیست.
***رحمت:
با سلام، مامانم دو سال بیماری اعصاب داره و داروهای اعصاب مثل: پردنیوزولون، کاربا مازاپین و ... مصرف میکنه، الان درد شدیدی در تمام بدنش بوجود آمده، باید چیکار کنیم؟
پاسخ از: محمد اكبري، متخصص ارتوپدي: بايد به متخصص نورولوژی مراجعه کنید و با متخصص داخلی اعصاب مشورت کرده و مشکل را حل کنید.
***مریم:
با سلام و خسته نباشید. مادرم چندماهی میشه که داروهای افسردگی، فشار خون و چربی خونمصرف میکنه و به تازگی دکترش گفته که داره دچار پوکی استخوان میشه. لطفا راهنمایی کنید برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری یا درمانش چه کاری باید انجام بدیم. ممنونم
پاسخ از: محمد اكبري، متخصص ارتوپدي: با انجام سنجش تراکم استخوان اگر ثابت شد که تراکم استخوان کم است باید مناسب با میزان کم بودن تراکم دارو مصرف شود. فعالیت روزمره، رژیم غذایی حاوی کلسیم و پیادهروی در خشکی در کاهش میزان پوکی استخوان نقش دارد.
***فاطمه:
من یه دختر 16 سالهام میخوام بدونم چه عواملی باعث بروز پوکی استخوان میشه و چه عوارضی داره و از چه سنی شروع میشه و راه درمانش چیه؟
پاسخ از: محمد اكبري، متخصص ارتوپدي: اگر فعالیت جسمی مستمر داشته باشید دیرتر دچار آن میشود اغلب زنان از 45 سالگی به بعد به پوکی استخوان مبتلا میشوند.
***سمیه:
من مدت 11 سال است کوهنوردی میکنم و 30 سال سن دارم بعضی شبها نصفههای شب از خواب بیدار میشوم و حس میکنم که زانوی سمت چپم قفل شده و به سختی زانویم را باز میکنم علت چیست؟
پاسخ از: محمد اكبري، متخصص ارتوپدي: علت قفل شدن زانو ممکن است پارگر مینسیک در اثر یک حادثه و گرفتگی عضلات در اثر فعالیت زیاد رخ دهد که با تحمل و فعالیت سبک میتوان آن را برطرف کرد.
***امیررضا:
چند سال است که مچ دست راست و چپم درد بسیار زیاد دارم و وقتی مچم را تکان میدهم صدای تق تق میدهد لطفا من را راهنمایی کنید.
پاسخ از: محمد اكبري، متخصص ارتوپدي: صدای تق تق اگر بدون درد باشد اشکالی ندارد دلیل تق تق کاهش روغن کاری مفصل در اثر فعالیت طولانی مدت است که بعد از آن فعالیت کم میشود.
***ناشناس:
دلیل اصلی پوکی استخوان چیه؟ از چه سنی باید نگران پوکی بود؟ علایمش؟
پاسخ از: محمد اكبري، متخصص ارتوپدي: دلایل متعددی مانند کافی نبودن کلسیم در رژیم غذایی، اختلال در جذب کلسیم، کاهش قرار گرفتن در معرض نور خورشید و دلیل هورمونال (یائسگی) در بروز پوکی استخوان نقش دارند.
***رسولپور:
من يه پام فلجه الان لگن پاي سالمم دچار آرتروز شده چگونه ميتونم كاري كنم كه برام قابل تحمل باشه؟
پاسخ از: محمد اكبري، متخصص ارتوپدي: بايد به ارتوپد مراجعه شود و بنا بر فعاليتهاي روزانه شما عصا و وسيله كمكي جهت كاهش درد كمك كنده باشد.
***الف-خ:
براي درمان پوكي استخوان به چه متخصصي مراجعه نماييم؟
پاسخ از: محمد اكبري، متخصص ارتوپدي: متخصص بيماريهاي داخلي يا روماتولوژي
***محمد:
آيا پوكي استخوان زنان در سن 28 سالگي قابل جبران است؟ چگونه ميتوان آنرا مهار و درمان كرد؟
پاسخ از: محمد اكبري، متخصص ارتوپدي: بستگي به دلايل بروز پوكي اسخوان دارد با توجه به بررسي علت در خيلي از موارد قابل درمان است.
***اميرحسين ملكشاهيان:
باسلام، نزديك به شش ماه است كه مادرم در ناحيهي استخوان رانش درد و داغي زيادي را احساس ميكند آيا ممكن است كه مادرم با سن 42 سالگي دچار پوكي استخوان شده باشد؟
پاسخ از: محمد اكبري، متخصص ارتوپدي: خير داغي استخوان نشانه پوكي استخوان نيست.
***محمد:
باسلام مچ پاي من سه سال قبل تو فوتبال از سه جا شكسته بود الان تازگي وقتي ميدوم و يا زياد راه ميرم درد و تورم زيادي به سراغم مياد ميخواستم بدونم اين طبيعيه؟
پاسخ از: محمد اكبري، متخصص ارتوپدي: خير طبيعي نيست بايد به ارتوپد مراجعه شود و فيزيوتراپي لازم است.
***فهيمه:
آيا پوكي استخوان درمان دارد؟
پاسخ از: محمد اكبري، متخصص ارتوپدي: باتوجه به دليل و علت بروز آن در بسياري از موارد قابل درمان است.
***احسان خ:
پدربنده 52 ساله است نتيجه DNA به شرح ذیل استT-BMD = 1.003،T-SCORE= -2.7Z-SCORE= -2.7، IMPRESSION: 1:OSTEOPOROTIC ، IMPRESSION: 1:OSTEOPOROTIC ،Total body fat percentile = 18.3 ،حال نظر حضرتعالی در این خصوص چه می باشد؟ روند درمانی چگونه و از کچا شروع شود و به چه متخصصی مراجعه نماییم ؟
با تشکر فراوان
پاسخ از: محمد اكبري، متخصص ارتوپدي: با مراجعه به متخصص داخلي و روماتولوژي و ارائه آزمايش، روند درماني را شروع كنيد.
***ناشناس:
چگونه از پوكي استخوان جلوگيري كنيم؟
پاسخ از: محمد اكبري، متخصص ارتوپدي: مصرف مكملهاي كلسيم، رژيم غذايي حاوي كلسيم، قرارگرفتن در نور خورشيد و فعاليتهاي مناسب روزانه از پوكي استخوان جلوگيري ميكند.
***ناشناس:
پوكي استخوان چيست؟ دختري 30 سالهام چه كنم دچار پوكي استخوان نشوم باتوجه به اينكه از ناحيه زانو دچار ساييدگي و سرانجام عمل كرد آيا اين قضيه ارثي است.
پاسخ از: محمد اكبري، متخصص ارتوپدي: كاهش تراكم استخوان كه با سنجش تراكم استخوان مشخص ميشود رژيم غذايي مناسب فعاليت روزانه قرارگرفتن در نور خورشيد از پوكي استخوان جلوگيري ميكند. پوكي استخوان ارثي نيست.
***هاشمي:
چند مدتي است استخوان انتهاي سمت راست احساس خالی کردن همراه با درد رو دارم که بعد از 10 دقیقه استراحت خوب میشه در ضمن حساسیت به گلوتن نیز دارم و نان و مشتقات گندم را از جیره غذایی حذف کردم.همراه قرص داپسون لطفا منتظر راهنمایی شما هستیم.
پاسخ از: محمد اكبري، متخصص ارتوپدي: به ارتوپد مراجعه شود تا علائم بررسي شود.
***الهام:
با سلام من دختر 22 سالهاي هستم که پاهای پرانتزی دارم و علاوه بر اون روی زینوهام یعنی درست از اونجایی که خم میشه یکم بر امدگی داره که استخونیه و درد هم دارم به پزشک مراجعه کردم گفت آرتریت هست ولی من همیشه درد دارم از زانو به پایین میشه بگین مشکل چیه؟؟
پاسخ از: محمد اكبري، متخصص ارتوپدي: بايد مشاهده شود كه برجستگي در كجاي پاي قرارداد چه موقع درد احساس ميشود آيا با فعاليت و سرما و گرما تغيير ميكند شما به ارتوپد و روماتولوژي مراجعه كنيد.
انتهاي پيام/
خواهر من حدود 60قرص فرشته(که حاوی دگزامتازونو کورتون هست) رو در ا ماه و چند روز مصرف کرده و به علت درد شدید زانو مصرف رو قطع کرده و الان هم که استخوان های ساق پا و ران و لگنش درد میکنه رفت دکتر ارتوپد و عکسی گرفت از پاهاش با ابنکه الان مشکلی نداره ولی دکتر میگه که ممکن استخوان لکنش سیاه بشه قرص کلسیم و ویتامین و... میخوره میگم برای جلوگیری از سیاه شدن استخوان راه درمانتون چیه؟؟؟
لطفا جواب بدید من با امید اینکه یه شخصی هست اینجا و جواب بده این نظر نوشتم لطفا اگه نظرم به دستون رشید پاسخ بدید منظر پاسخ گوییتون هستم
یاعلی
19سالمه و از سن 12/13 سالگی یا زود تر تمام بدنم صدا میده زانو هام,مچ پاهام و دست هام و...فقط صدا میده وه خیلی بی حس حال هستم درصورتی که بدنم بطور فیزیکی خیلی سرحاله ایا مشکل کمبود ویتامین خاصی دارم ؟ ممنون میشم جواب بدین
شما که جوان هستید می تونید با تغذیه مناسب و با ورزش کردن این پوکی استخوان را درمان کنید و از اینکه شرایط بدتری پیش بیاد جلوگیری کنید مطالبی در این زمینه خواندم که مفید بود برایتان می گذارم:
تغذیه:
رژیم غذایی سالم با کلسیم و ویتامین دی کافی می تواند استخوان ها را تقویت کند. خیلی از افراد به نحوی تغذیه می کنند که کمتر از نیمی از کلسیم مورد احتیاج بدن شان تامین می شود. منابع غذایی کلسیم عبارت است از:
شیر، ماست و پنیر کم چرب
غذاهای غنی شده با کلسیم مانند آب پرتقال، نان، غلات فراوری شده، توفو
شیر سویا
سبزیجات با برگ سبز مانند کلم بروکلی و کلم پیچ
حبوبات
ماهی ساردین و سالمون
نان
دانه های خوراکی/ بادام
ویتامین دی نیز برای تقویت استخوان ها ضروری است. برخی از افراد به مصرف مکمل های ویتامین دی نیاز دارند.
به نظر من شما تا زمان عمل از قرص های مسکن از رژیم غذایی که به بهبود درد شما کمک می کند استفاده کنید غذایی که بیشتر کلسیم دارد می تواند برای شما مفید باشد