کاتوزيان با اشاره به اينکه مصرف گاز ايران به اندازه كل مصرف گاز در بخش صنعت تمامي كشورهاي اروپايي است گفت: براساس مطالعاتي كه در كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي انجام شده اگر با همين شدت نرخ مصرف انرژي پيش رويم درافق 1404 روزانه 2.5ميليارد مترمكعب گاز در كشور مصرف خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران؛ حميدرضاكاتوزيان رييس پژوهشگاه صنعت نفت در سمينار بررسي و بگارگيري تكنولوژي هاي نوين در تجهيزات فرآيندهاي عملياتي پالايشگاه ها و تاسيسات تقويت فشار به منظور بهينه سازي مصرف انرژي در پژوهشگاه صنعت نفت اظهار داشت: براساس مطالعاتي كه در كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي انجام شده اگر با همين شدت نرخ مصرف انرژي به پيش برويم درافق 1404 روزانه 2.5ميليارد مترمكعب گاز در كشور مصرف خواهد شد.
 
وي در خصوص اهميت بهينه سازي انرژي دركشور گفت: ايران به لحاظ مصرف انرژي در زمره كشورهاي پرمصرف قرار دارد و اتخاذ راهكارهاي كاربردي و موثر براي كاهش مصرف انرژي از ضرورت ها است و بايد اقدامات اصلاحي در اين زمينه انجام شود.
 
كاتوزيان قوانين تصويب شده در مجلس شوراي اسلامي در مورد بهينه سازي مصرف انرژي را مود اشاره قرار داد و گفت: خوشبختانه قوانين بسيار كاربردي در اين زمينه به تصويب رسيده است اما با وجود تصويب آيين نامه ها،اجراي آن هنوز ابلاغ نشده است. به عقيده من اگر اين قانون ابلاع شود شاهد كاهش حجم عظيمي از مصرف انرژي در كشورخواهيم بود و اميدواريم دولت يازدهم در اين زمينه اقدامات لازم را در جهت ابلاغ آيين نامه هاي موجود انجام دهد.
 
وي واقعي نبودن قيمت حامل هاي انرژي وعدم بهره گيري از فناوري هاي را از دلايل عدم بهينه سازي مصرف انرژي در كشور دانست و گفت : با استفاده از تكنولوژي هاي جديد در حوزه مصرف انرژي از جمله بازيافت انرژي حرارتي و بهره گيري از توربين هاي انبساطي مي توان راندمان خوبي را براي توليد انرژي الكتريكي ايجاد كرد.
 
 رييس پژوهشگاه صنعت نفت همكاري وزارتخانه هاي مختلف در زمينه بهينه سازي مصرف انرژي و بومي سازي فناوري هاي نوين را خواستار شد و تاكيد كرد : اميدواريم با برداشتن گام هاي موثردر آينده اي نزديك شاهد تامين،صدور و فروش انرژي به ساير كشورهاي جهان باشيم.
 
***ضرورت فرهنگ سازي در اجراي قوانين بهينه سازي انرژي
 
در ادامه  سعيد پاك سرشت مدير پژوهش و فنآوري شركت ملي گاز ايران، با اشاره به فرصتهاي و ظرفيت هاي صرفه جويي هاي كلان انرژي در شبكه ملي انتقال گاز گفت: اگر به قانون اصلاح الكوي مصرف انرژي توجه لازم شود به طور يقين شدت مصرف انرژي در كشور كاهش خواهد يافت.

وي وضعيت كشور را از لحاظ مصرف شدت انرژي نابسامان خواند و افزود: ايران نسبت به كشورهاي پيشرفته مانند ژاپن كه سالها است قوانين مديريت انرژي را بدرستي اجرا مي كنند عقب است و دولت اين كشور توانسته با اجراي دقيق قوانين هزبنه ها را از طريق بهبود تكنولوژي انرژي متوازن كند.

پاك سرشت 4 عامل؛ اصلاح قيمت ها حامل انرژي ، بهينه سازي تكنولوژي انرژي ، قوانين و مقررات و فرهنگ سازي را در مديريت مصرف انرژي به عنوان عوال مهم ياد و تصريح كرد: در ايران با استفاده از تكنولوژي هاي نوين كه قبلا در كشور هاي ديگر استفاده شده مي توان به طور قطعي از شدت مصرف انرژي جلوگيري كرد .

وي اظهارداشت: قوانين و مقررات در بهينه سازي مصرف انرژي نقش زبادي دارد اما دركشور ما اجراي آن به طور صحيح انجام نمي شود.

انتهاي پيام/
برچسب ها: مصرف ، گاز ، صنعت ، قیمت ، اروپا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
علي
۰۷:۴۱ ۲۷ آذر ۱۳۹۲
حداقل مصرف خانگي بشه ما كه صنعت نداريم كه....
Iran (Islamic Republic of)
امیر علی
۱۸:۵۲ ۲۶ آذر ۱۳۹۲
با سلام واحترام. درست است که مصرف گاز ما بالاتر است ولی ما بیشتر از بخاری هایی استفاده میکنیم که بازده بسیار کمی دارن در حالی که در کشورهای اروپایی بخاری هایی دارند که بازده بالای 90 دارند ما هم بی تقصیریم گازی که ما در یک بخاری مصرف می کنیم در اروپا برای گرم کردن 10 خانه کافی است.
آخرین اخبار