مسئولان بلند پایه اروپایی می‌گویند ایران و روسیه از قدرت و نفوذ خود در جهت رساندن کمک‌های بشردوستانه به نیازمندان در سوریه استفاده کرده‌اند.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از رویترز، این مسئولان به خبرگزاری رویترز گفته‌اند که ایران و روسیه از قدرت خود به منظور صدور ویزا برای کارکنان آژانس‌های کمک رسان سازمان ملل متحد و رسیدن کمک‌های بشردوستانه به نیازمندان در سوریه، استفاده کردند.
 
در عین حال این مقام‌ها تاکید کرده‌اند که هنوز کار زیادی در این زمینه باید انجام شود.
 
یک مسئول آمریکایی نیز گفته است که «همه طرف‌ها» در مذاکرات سازمان ملل برای رساندن مواد غذایی و کمک‌های پزشکی به مناطق خارج از دسترس آژانس‌های امداد رسان، شرکت می‌کنند.
 
این مقام آگاه افزوده است که پیشرفت محدودی در هفته‌های اخیر در این زمینه روی داده است.
 
والری آموس رئیس کمیساریای عالی امور انسانی سازمان ملل متحد، پنجشنبه گذشته در جلسه‌ای با حضور ۲۰ کشور در ژنو، خواستار افزایش فشار بر دولت و مخالفان در سوریه شد تا اجازه رسیدن کمک‌های غذایی و پزشکی بیشتری به ویژه به ساکنان مناطق تحت محاصره بدهند.
 
برخی مسئولان گفته‌اند که آموس از عربستان سعودی، قطر و دیگر کشورهای عربی خلیج فارس خواسته است تا از ارتباطات خود با شورشیان به منظور تسهیل کمک رسانی به نیازمندان، استفاده کنند.
 
نویل سورنسون مدیرکل دایره کمک‌های انسانی اتحادیه اروپا در این باره به خبرگزاری رویترز گفته است: «اکنون مساله مهم فشار بر طرف‌های درگیر است تا راه برای امداد رسانی باز شود.»
 
تهران و مسکو برای مشارکت در گفت‌و‌گوهای صورت گرفته در زمینه رساندن کمک‌های انسانی به نیازمندان در سوریه، که برای دومین بار در طول یک ماه برگزار می‌شود، هیئت‌های نمایندگی فرستادند.
 
سورنسون در پاسخ به سوالی درباره نقش روسیه و ایران، در رساندن کمک‌های بشردوستانه، گفت: «آن‌ها کمک می‌کنند، من بسیار به خاطر آنچه انجام دادند از ان‌ها سپاسگزارم.»
 
یک مسئول اروپایی دیگر نیز گفت که ایران و روسیه «در تسهیل حرکت کاروان‌های حامل کمک‌های بشردوستانه و همچنین صدور ویزا برای برخی از کارکنان آژانس‌های امداد رسان، کمک کردند و از آن‌ها می‌خواهیم در این زمینه، بیشتر یاری کنند».
 
شورای امنیت سازمان ملل متحد، دهم مهرماه گذشته بیانیه‌ای درباره اوضاع انسانی سوریه صادر کرد و در آن خواستار آن شد که مدارس و بیمارستان‌ها، خالی از تسلیحات باشند و فعالیت‌های امداد رسانی به نیازمندان، تسهیل شود.
 
والری آموس روز دوشنبه در کنفرانسی خبری گفت که ۳. ۹ میلیون سوری نیازمند کمک‌های انسانی هستند و برای امداد رسانی به آن‌ها و دیگر آواراگان سوری در کشورهای مختلف، در سال آینده میلادی، دستکم ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار مورد نیاز است.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار