بر طبق بررسی‌ها کمبود طولانی مدت ویتامین B۱۲، می‌تواند خطرآسیب دستگاه عصبی را افزایش داده که در مواردی این آسیب جبران ناپذیر خواهد بود.

محمدکاظم شفیعی استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران تصریح کرد: ویتامین B۱۲ از ویتامینهای مهم و ضروری برای بدن است که کمبود آن عوارض زیادی به همراه دارد. 

وی با اشاره به اینکه اختلال در جذب ویتامین B۱۲ به طور عمده با کم‌خونی همراه است، افزود: کمبود ویتامین B۱۲ می‌تواند منجر به التهاب زبان، سوزن سوزن شدن و خواب رفتگی اندام‌ها، ضعف و سایر تعییرات دستگاه عصبی می‌شود. 

شفیعی با بیان اینکه کمبود ویتامین B۱۲ می‌تواند موجب کم‌خونی مگالوبلاستیک شود، تاکید کرد: بر طبق بررسی‌ها کمبود ویتامین B۱۲ به ویژه در طولانی مدت، می‌تواند خطر آسیب دستگاه عصبی را افزایش داده که در مواردی این آسیب جبران ناپذیر خواهد بود. 

وی گفت: فرآورده‌های حیوانی نظیر گوشت‌ها و محصولات گوشتی به ویژه جگر، قلوه و دل و همچنین ماهی‌ها، تخم‌مرغ و لبنیات از منابع غنی ویتامین B۱۲ هستند. 

شفیعی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ویتامین B۱۲ در گیاهان یافت نمی‌شود، لذا افرادی که رژیم غذایی گیاهخواری دارند و کمتر از گوشت و فرآورده‌های گوشتی استفاده می‌کنند، بیشتر دچار کمبود ویتامین B۱۲ و عوارض آن می‌شوند. 


انتهای پیام/
برچسب ها: ویتامین ، گوشت ، ماهی ، کم خونی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.