به گزارش حوزه میراث فرهنگی
باشگاه خبرنگاران به نقل از ستاد خبری هفته وقف، حسین نوش آبادی، معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این مطلب که وقف سنت حسنه اسلامی است که مانند چشمه ای جوشان و ماندگار انسان ها سیراب میکند خاطرنشان کر: هرچه این چشمه، زلال، شفاف و گواراتر باشد، وجود تشنه آدمی را سیراب تر خواهد کرد.
وی ادامه داد: این که مقام معظم رهبری می فرمایند، وقف صدقه جاریه است، مفهومش این است که وقف سرمایه ای ماندگار و تمام ناشدنی است که منافع آن برای همه نسل ها قابل استفاده و بهرهبرداری است.
وی تصریح کرد: توسعه موقوفات و حفاظت از این سرمایه مادی و معنوی، وظیفه سنگینی است که بر دوش متولیان وقف و سازمان اوقاف و امور خیریه است.
نوش آبادی ادامه داد: همانطور که خداوند متعال در قرآن کریم به وام دهندگان قرض الحسنه اجر مضاعف و پاداشی بزرگ عنایت می فرمایند و ارزش آن را بالاتر و برتر از بخشش مال می داند، ارزش وقف و موقوفات نیز بالاتر از صدقه زودگذر و ناپایدار خواهد بود.
وی افزود: موقوفات سرمایه مهم اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بمار می آید که می تواند خلاء های ناشی از فقر اقتصادی و اجتماعی جامعه را از بین برده و فواید و منافع آن صرف ساماندهی و توسعه فرهنگی جامعه شود.
معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، توسعه آموزش های دینی و قرآنی، اقامه عزاداری های امام حسین(ع) برگزاری محافل های علمی و فرهنگی، عمران و بازسازی مساجد، احیاء و مرمت و ساماندهی اماکن دینی و بقاع متبرکه، توسعه مراکز بهداشتی و درمانی، توسعه فضاهای علمی و آموزشی، حمایت از افراد نیازمند واقعی، اعزام مبلغان دینی، نشر کتاب های سودمند، احیای زمین های زراعی، توسعه منابع آب و حفر قنات ها، تامین مایحتاج اولیه نیازمندان واقعی از جمله اقدامات و فعالیت هایی است که از طریق وقف و موقوفات در جامعه اسلامی تامین می شود.
نوش آبادی بیان داشت: اجرای صحیح نیات موقوفات در گرو به کارگیری مدیران توانا، امانت دار، پاکدست و نیروهای مخلص و وظیفه شناس است که بر مسئله وقف و امور شرعی آن ایمان و اعتقاد راسخ داشته باشند.
وی در پایان گفت: یکی از وظایف مهم مسئولان و مدیران حوزه اوقاف، ترویج فرهنگ وقف و زمینه سازی برای تشویق مردم در این حرکت الهی است و همچنین ارائه گزارش جامع، اطلاع رسانی و انعکاس صحیح اخبار به مردم و برطرف کردن نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت است.
انتهای پیام/ص