به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛عبدالهی
مدیر دفتر بهداشت و تغذیه معاونت بهداشت در نشست خبری هفته ملی بسیج همگانی
تغذیه گفت: 24 درصد مردم بالای 20 سال و20درصد کودکان
بالای 5 سال مبتلا به چاقی و اضافه وزن هستند.
وی گفت: چاقی و اضافه
وزن زمینه بیماریهای قلبی عروقی، مفصلی، دیابت نوع دو با مصرف بیش از
اندازه قند و نمک و چربی است، که طبق آمار وزارت بهداشت، در حدود 39 درصد
مردان و 49 درصد زنان 15 تا 64 ساله کشور دچار اضافه وزن هستند، که افزایش
57 درصدی اضافه وزن در آقایان و 70 درصدی در خانمها در سنین 45 الی 65 سال
بوده است.
وی اظهار داشت: از آنجایی که مشکل عمده کشور با فشار خون
بالاست و حدود 59 درصد زنان و 36 درصد مردان در سنین 45 تا 65 سال فشار خون
بالا دارند، که زمینهای برای بیماریهای قلبی عروقی، سکته مغزی، قلبی
با مصرف نمک و تنقلات، ترشی، شور و… است.
وی همچنین اظهار داشت: غیر از
مصرف نمک، فستفود ها و غذاهای آماده، کنسروی از میزان زیادی نمک و چربی
غنی هستند که به افزایش کلسترول بد در بدن کمک میکند.
عبدالهی گفت: 30
درصد مردان، 36 درصد زنان در سنین 25 تا 64 سال کلسترول بد در بدنشان وجود
دارد و به بیماریهای قلبی عروقی و سرطانها مبتلا میشوند.
کم نمک بودن عاملی برای جلوگیری از سکتههای مغزیعبدالهی
افزود: چربیها در بدن امکان بروز سرطان سینه و سرطان رحم در زنان و سرطان
روده و پروستات در مردان به علت تغذیه نامناسب است.
وی اظهار داشت:
فستفودها چربی زیادی دارند که علاوه بر اینها غذاهای سرخ کردنی، شیر و
ماست پر چربی و… باعث چربی خون و کلسترول بالا در بدنم میشود.
وی اظهار
داشت: مطالعات نشان میدهد اگر نمک به اندازه 6-5 گرم در روز باشند، امکان
کاهش 24 درصدی سکتههای مغزی و 18 درصدی عروق میشود و از مرگ 2.5 میلیون
نفر در روز جلوگیری میشود.
عبدالهی در خصوص فعالیتهایشان در هفته ملی
بسیج همگانی تغذیه افزود: اقدامات گستردهای در سطح جامعه برای آموزش دانش
آموزان و برگزاری جشنوارههای غذایی سالم در سطح دانشگاهها و مدارس به
صورت مسابقات برای الگوی صحیح جهت ارتقای فرهنگ تغذیه صحیح صورت
میگیرد.
انتهای پیام/