وی افزود: اسفرزه در میان عوام به تخم سفید نیز معروف است.
کارشناس گیاهان دارویی با اشاره به اینکه اسفرزه به دو شکل ریز و درشت وجود دارد، گفت: بذرهای ریز استفاده چندانی ندارد و لعاب زیادی تولید نمیکند، در حالی که نوع درشت بیشتر مصرف دارویی و لعاب فراوانی که حاوی موسیلاز است دارد.
خادمالحسینی تصریح کرد: اسفرزه مزاج سرد و تر دارد و گرمی را به شدت کاهش میدهد، سرماخوردگی را بهبود میبخشد و سینه را صاف میکند.
وی ادامه داد: زمانی که سرماخورده هستیم و مجاری تنفسی دچار التهاب و عفونت است با مصرف دم کرده اسفرزه برطرف میشوند و عفونتهای سطحی مجاری تنفسی و گوارش دفع میشوند.
وی ادامه داد: اسفرزه اسهالهای ناشی از گرمی بدن را درمان میکند همچنین دارای خاصیت ضد یبوست است.
خادمالحسینی در پایان اظهار داشت: نکته بسیار مهمی که در مصرف این گیاه باید در نظر داشت این است که اسفرزه را نباید هرگز بکوبیم یا آسیاب کنیم زیرا باعث ایجاد سردی شدید میشود که گاهی مرگ به دنبال دارد.
انتهای پیام/