به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قم، حجتالاسلام والمسلمین شوذب شیری امروز در نشستی با خیران و واقفان شاخص استان قم اظهار کرد: افتخار ما این است که در قم موقوفهخواری وجود ندارد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم افزود: باید برای آینده آثار اهلبیت (ع) را زنده نگه داریم؛ بیشتر وقفهای موجود در قم برای امام حسین (ع) و حضرت علی (ع) است و در مورد دیگر ائمه اطهار (ع) موقوفات کمی دیده میشود.
شیری با بیان اینکه علی بن بابویه یکی از بزرگترین محدثان شیعی است، عنوان کرد: با این حال مقبره این بزرگوار در قم در میانه پاساژی واقع شده و به هیچ وجه شایسته او نیست.
وی خاطرنشان کرد: در سیاست کاری امسال اوقاف و امور خیریه استان قم تصدیگری مورد تاکید نیست؛ از واقفان میخواهیم خودشان تولیت موقوفات را بر عهده بگیرند و اداره کل اوقاف تنها نقش مشورتی را داشته باشد.
شیری با اشاره به حضور روحانیون و طلاب فراوان در حوزه علمیه قم از سراسر جهان گفت: با این ظرفیت عظیم علمی، مصادیق جدید و مورد نیاز جامعه امروز شناسایی شده و در اختیار واقفان قرار میگیرد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با بیان اینکه قم حرم اهلبیت(ع) است، خاطرنشان کرد: باید ببینیم چرا حدود 450 نفر از امامزادگان در قم مدفون هستند؛ در نظام تربیتی اسلام قم پایتختی فرهنگی و دینی بوده و بیش از یکهزار سال کار بر روی آن صورت گرفته است.
وی اظهار کرد: 65 نفر از نسل امام زینالعابدین (ع) و نوه مالک اشتر در قم مدفون هستند؛ از اولاد دیگر ائمه اطهار (ع) نیز بقاع متبرکهای در قم دیده میشود که باید از این ظرفیتها به خوبی استفاده کنیم.
شیری تاثیرات بزرگوارانی همچون موسی مبرقع (ع) در قم را مورد توجه قرار داد و افزود: در کنار بقاع متبرکه امامزادگان موقوفاتی وجود داشته تا نیاز آن اماکن و حتی شهر قم را برطرف کنند و این سنت باید بیش از گذشته تقویت شود.
وی تصریح کرد: اطلاعات تمام موقوفات ثبت شده شامل میزان اجاره و پرداختیها و دیگر اطلاعات در این سیستم وجود دارد و در لحظه میتوان به آنها دسترسی داشت.
شیری با بیان اینکه مرکز نگهداری اسناد وقفنامهها نیز در کشور راهاندازی شده است، گفت: در قم بیش از 98 درصد کارها با استفاده از سیستم رایانهای صورت میگیرد و بسیاری از موقوفاتی که به نحوی دستخوش تغییرات بودهاند با استفاده از این سیستم محافظت میشوند./س