قاچاق پرنده های ایرانی، مسئله ای است که هرازگاهی مورد توجه قرار می گیرد اما بعد از مدتی هم به فراموشی سپرده می شود. کشورهای عربی یکی از مهمترین مقصد سفر اجباری این پرنده ها هستند و علاقه شیخ های عرب به بازی با پرنده های ایرانی ، هر روز قیمت آنها را بالاتر برده و سودجوها را برای قاچاق بیشتر ترغیب می کند. قیمت پرنده ها از 20 میلیون تومان شروع می شود و حتی به 2 میلیارد تومان هم می رسد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،به نقل از مهر فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خبر داده که شاهین های ایرانی بین 20 تا 80 میلیون تومان فروخته می شوند. آن هم برای تفریح شیوخ کشورهای حاشیه خلیج‌فارس.

نگهداری پرندگان شکاری و بازی با آنها یکی از علایق شیوخ عرب است و همسایه بودن آنها با ایران که محل زیست این پرنده هاست، تجارت پرسودی برای قاچاقچیان و دلالان ایجاد کرده است. به خصوص در استان های هرمزگان، خوزستان و فارس که زیستگاه اصلی پرنده های شکاری ایران هستند.

حتی به گفته سرهنگ حمیدرضا خیلدار، خیلی از این قاچاقچیان برای اینکه بتوانند محموله پرنده ها را به شیوخ عرب برسانند، به مسئولان منطقه پیشنهاد رشوه 100 میلیون تومانی می‌دهند.

بازی با پرندگان شکاری یکی از محبوب ترین تفریحات شیوخ عرب است. تفریحی که چند میلیون خرج برمی دارد
 

فقط شاهین ها نیستند که از ایران به مقصد کشورهای عربی قاچاق می شوند ؛ هوبره، عقاب و باز، پرطرفدار ترین پرنده های شکاری ایران برای قاچاق هستند که با قیمت های بالایی به فروش می رسند و گاهی حتی قیمت های عجیب و نجومی دارند.

مهر ماه امسال یک جوجه عقاب سفید ایرانی که توسط کبوتر مجهز به تور ویژه شکار شده بود، در مزایده‌ای در کویت به مبلغ 750 هزار دلار (بیش از 2.2 میلیارد تومان) فروخته شد. پرنده ای که به علت قدرت و چابکی در تعقیب شکار کم نظیر است. عقاب طلایی هم قیمتی حدود 10 تا 12 میلیون تومان دارد. هوبره هم معمولا با قیمت 8 میلیون تومان فروخته می شود.

جوجه عقاب سفید که 2 میلیارد قیمت دارد

مشکل اینجاست که نسل بساری از این پرنده ها مانند هوبره ، در حال انقراض است و با قاچاق، بیشتر هم به خطر می افتد.

البته بعضی از این محموله های قاچاق کشف می شوند و قاچاقچیان هم دستگیر می شوند. اما بسیاری از این پرنده های کمیاب در جریان قاچاق و کشف، از بین می روند. ماه پیش حدود 17 هوبره در کهنوج کرمان از قاچاق نجات پیدا کردند که قاچاقچی می خواست با یک پژو 405 آنها را به آن طرف آب ببرد.

بازگیر مدیر کل محیط زیست استان لرستان مدتی پیش گفته بود که شکارچیان برای زنده گیری پرندگان شکاری چاله هایی را به نام محلی "کوخه" در سطح زمین حفر می کنند و با حضور در داخل این چاله ها و پهن کردن تورهایی که چند عدد کبوتر در داخل آنها به عنوان طعمه گذاشته شده است اقدام به زنده گیری این پرندگان می کنند.پرندگانی که به طلب طعمه می آیند از دلیجه و عقاب گرفته تا سارگپه هستند.

برای جلوگیری از شکار و قاچاق این پرنده های شکاری جریمه هایی در نظر گرفته شده و طبق قانون صید و شکار غیرمجاز هر یک از پرندگان شکاری شاهین، بالابان، بحری، طرلان و لاچین، 20 میلیون تومان است اما این رقم نتوانسته قاچاقچی ها را از تجارت پر سود پرنده های شکاری و فروش آنها به شیوخ عرب، منصرف کند.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.