به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از رویترز، اداره امنیت ملی افغانستان اعلام کرد تنها علیه شانزده تن از این ۸۸ نفر، مدارک معتبر جرمی وجود دارد.
چند روز پیش هیات رسیدگی به پرونده بازداشتیهای بازداشتگاه بگرام دستور آزادی، ۶۵۰ تن را به دلیل نبود دلایل کافی برای ثبوت فعالیتهای تروریستی علیه آنها، صادر کرد.
به دنبال آن، دولت آمریکا از دولت افغانستان خواست که ۸۸ تن از زندانیان بگرام را که خطر جدی امنیتی محسوب می شوند، رها نکند.
در پی واکنش شدید آمریکا، حامد کرزای به رئیس هیات بررسی پرونده های بگرام گفت که برای تحقیقات بیشتر آزادی ۸۸ بازداشتی را به تعویق اندازد.
رحمت الله نبیل سرپرست اداره امنیت ملی، روز پنجشنبه در دیدار با رئیس جمهوری افغانستان گفته در پی تحقیقات چند روزه تنها توانسته اند مدارک معتبری علیه شانزده تن از این ۸۸ نفر که آمریکا مخالف آزادی آنها است پیدا کنند.
دیروز اداره امنیت ملی قندهار از دستگیری یک گروه مسلح ۱۵ نفری خبر داد که در "انجام حملات چریکی خرابکارانه و انفجاری در شهر قندهار دست داشتند". اداره امنیت ملی قندهار نوار صوتی از افراد این گروه را در دسترس خبرنگاران گذاشت که نشان می دهد فرمانده گروه دستگیر شده زندانی قبلی بگرام بوده که اخیرا آزاد شده است.
حدود پنج ماه قبل آمریکا مسئولیت این بازداشتگاه را به دولت فغانستان داد.
از آن پس مسئولیت نگهداری ۳ هزار و ۸۵ تن از زندانیان بگرام به دولت افغانستان واگذار شد اما نگهداری ۶۰۰ زندانی افغان و پنجاه زندانی که از کشور های دیگر هستند، همچنان به عهده آمریکا باقی ماند.
بازداشتگاه بگرام از بزرگترین بازداشتگاههای افغانستان به حساب میرود که در آن افرادی از اعضای گروه طالبان، القاعده و دیگر مخالفان مسلح خارجی و داخلی در بند به سر میبرند.
به طور کلی در بیشتر از یک سال گذشته دولت افغانستان مسئولیت نگهداری و رسیدگی به اتهامهای بیش از پنج هزار زندانی را از آمریکاییها به عهده گرفت و شماری از آنها را از آزاد کرده است.
موضوع نگهداری از بازداشتیها بین دولت افغانستان و نیروهای آمریکایی از موضوعهای حساس و چالش برانگیز در روابط دو طرف بوده است.
انتهای پیام/