مسعود نصیری در خصوص مزایای استفاده از آش ترخینه که نوعی غذای محلی است، گفت: چون در تهیه ترخینه از غلات استفاده می شود، این غلات گرمایی که به هنگام پخت به آش داده می شود را در خود نگه می دارند و موقعی که وارد بدن فرد می شود دمای مرکزی بدن را بالا می برد.
وی افزود: افزایش دمای مرکزی بدن شرایطی مانند شرایطی که تب ایجاد می کند را فراهم می آورد و میکروب ها نمی توانند در این دما رشد و فعالیت کنند.
این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: دمای بالا ساختار پروتئینی میکروب ها را از بین می برد و باعث پیشگیری از بروز بیماری هایی از جمله سرماخوردگی می شود.
به گفته نصیری چون در تهیه ترخینه از ماست استفاده می شود و ماست خاصیت اسیدی دارد، مصرف آش ترخینه باعث از بین رفتن باکتری های موجود در دستگاه گوارش نیز می شود.
وی مصرف سبزیجات خصوصا پیاز را برای پختن آش ترخینه مفید دانست و ادامه داد: وجود پیاز در آش ترخینه می تواند خواص ضدعفونی کننده آن را مضاعف کند.
این کارشناس تغذیه با رد این موضوع که برخی فکر می کنند خواص ضدباکتریایی ترخینه ناشی از میکروب هایی است که در حین تهیه وارد آن می شود، گفت: اگر در زمان تهیه ترخینه هم میکروبی وارد آن شود وقتی که خشک می شود و همچنین زمانیکه برای پخت حرارت می بیند تمام میکروب های موجود در آن از بین می رود.
نصیری خاطرنشان کرد: بخش عمده ای از خواص ضد سرماخوردگی ترخینه ناشی از جو روانی است که به فرد وارد می کند.