چيستا يثربي شاعر در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبيات
باشگاه خبرنگاران گفت: جشنواره شعر فجر، هيچ گاه در جريان شعري كشور تاثيرگذار نبوده است.
وي افزود: با وجود احترامي كه براي شاعران شهرستاني قائل هستم در جشنواره شعر فجر امتياز خاصي براي شاعران شهرستاني قائلند و جايزه جشنواره شعر فجر حتما بايد به شاعران شهرستاني تعلق بگيرد و اين هدفي است كه نه تنها در جشنواره شعر فجر بلكه درساير جشنوارههاي فجر مانند موسيقي و تئاتر نيز ديده ميشود.
اين شاعر با اشاره به فضاي رقابتي نابرابر در تئاتر و موسيقي بيان كرد: رقابتي نابرابر در تئاتر و موسيقي است اما در شعر با يك قلم و كاغذ سروكار داريم و شعر هنري ذاتي است و اعطا جوايز شعر فجر به شاعران شهرستاني نادرست است.
يثربي با اشاره به شرايط تاثيرگذاري جشنواره شعر فجر تصريح كرد: اگر جشنواره شعر فجر سفارشي و با توجه به موضوعات خاص نباشد و نگاهي به برخي اقشار وجود نداشته باشد ميتواند بر جريان شعري كشور تاثير بگذارد.
وي با اشاره به تعطيلي جشنواره شعر فجر در تمام طول سال خاطرنشان كرد: وقتي جشنواره شعر فجر در تمام طول سال بسته است و كارهاي جشنواره خيلي بي سروصدا انجام ميشود اين جشنواره قادر به تاثيرگذاري بر جريان شعري كشور نيست.
اين شاعر با اشاره به انتشار شعرهايش از اول دبيرستان در روزنامههاي كشور و دعوت نشدن وي براي اختتاميه جشنواره شعر فجر عنوان كرد: جشنواره شعر فجر همواره متعلق به قشر خاصي در بين شاعران از جمله شاعران دهه سوم انقلاب است و شاعران پيشكسوت و سالهاي قبل از آن، به عنوان داور جشنواره حضور دارند.
يثربي در ادامه به دعوت از وي براي حضور در جشنواره جامجم اشاره كرد و گفت: اين دعوت نشانه نوعي احترام است اما از آن سو چيستا يثربي كه قيصر امينپور مقدمهاي بر كتابش نوشت و در جايزه پروين اعتصامي كانديداي دريافت جايزه بود در جشنواره شعر فجر با خانم 21 ساله رقابت ميكند.
وي اظهار داشت: داوران جشنواره شعر فجر اجبار خود در برگزيدن خانم 21 ساله را اظهار كردهاند و بايد گفت 16 سكه اهدايي به آن خانم، وي را مغرورتر ميكند.
قيصر امينپور در دوره ما بيان ميكرد: براي شاعر شدن بايد هشت ساعت مطالعه در زمينه زبان، تاريخ و ساير زمينهها داشته باشي.
يثربي عنوان كرد: در زمان وي، شعر اشراقي و دلي گفته نميشد و لزوم آگاهي از وزن عروضي براي حضور در كلاسهاي شعر قيصر امينپور وجود داشت.
وي ادامه داد: شاعري پروسهاي سخت است دعوت كردن شاعران به جشنواره شعر فجر بياحترامي به شاعراني است كه در سالهاي قبل زحمت كشيدند و فراموش شدند.
اين شاعر خاطرنشان كرد: ما نسل فراموش شدهايم جشنواره شعر فجر نسل جوان ما را مغرور نكند و دبيرخانهاي دائمي براي جشنواره شعر فجر وجود داشته باشد تا شاعران جوان نه در رقابتهاي كهن، بلكه در رقابتهايي نو شعر بسرايند.
يثربي با توجه به چاپ كتابهاي برندگان جوايز شعر فجر به صورت عمومي تصريح كرد: بايد كتاب برندگان جوايز شعر فجر در سطح عموم چاپ شود آن كسيكه در جشنواره شعر فجر به عنوان نفر اول برگزيده ميشود حتما دليلي براي برگزيده شدن وي وجود دارد و ما بايد اين دليل را بفهميم.
وي در پايان گفت: جشنواره شعر فجر در سالهاي گذشته نظام يافته برگزار نشده است و برگزاري آن اشراقي و دلي بود.
انتهاي پيام/ اس