باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا بالاور- صالح رجایی نویسنده و کارگردان نمایش میرزا مخنث بیان کرد: نمایش میرزا مخنث برای نخستین بار در بیستمین جشنواره بینبینالمللی نمایش عروسکی تهران-مبارک اجرا شد. میرزا مخنث روایت غیر خطی از خودم دررابطه با مواجهام با پدر جدم است که روح وی در یک از میادین اصلی شهر کرمان گیر افتاده است و وی در تلاش است تا روح خود را آرد کرده و به مسیر خود ادامه دهد. در نتیجه داستان این نمایش درباره برخورد شخصی خود بنده با پدر جدم است.
وی ادامهداد: نمایش میرزا مخنث چهار کاراکتر به ترتیب آقا محمدخان قاجار، نجف قلی خان خراسانی، مشتاقعلی شاه و پدر جد دارد.
وی افزود: متن کار را از سال گذشته شروع کره بودم و ما تقریبا از خرداد ماه درگیر متن شدیم و در ادامه از مرداد ماه تمرینات را شروع کردیم و ما تقریبا یک گروه بیست نفره هستیم.
وی تاکید کرد: ما مناسبات اجرایی و تولیدمان را بر مبنای مشارکت گروهی گذاشتهایم، یعنی سمتی مانند مدیر تولید و تهیهکننده و از این موارد نداریم و تمام پروسه کار را بر این بنا گذاشتیم که هر اتفاقی برای کار افتاد چه فایده و چه ضرر متوجه همه باشد. لذا سعی کردیم با یک از خود گذشتگی و فداکاری کار را انجام دهیم و در واقع با یک سر و شکل خوبی کار را پیش ببریم.
نویسنده و کارگردان نمایش میرزا مخنث گفت: اولین سالی است که در جشنواره بینالمللی عروسکی تهران مبارک شرکت میکنم و خب رشته تحصیلیام عروسکی است، منتهی همیشه نگاهم به مسئله عروسک تنها اجرا است و چیزی عنوان نمایش عروسکی را چیزی جز اجرای آن نمیبینم. حال حاضر هم معتقد هستم در کار میرزا مخنث یک اجرایی است که درونش عروسک حضور دارد و سعی کردیم این دامنه وسیع اجرا را رعایت کنیم و با کار تئاتری رفتار کنیم.
وی درباره موضوع شرایط کاری این حوزه ادامه داد: اولین چیزی که متوجه این رشتهاست، یک مقداری جنبه عدم حضور انسانها در حوزه بینالملل است و نخستین آسیب این است که ما ناچار هستیم کار خود را با آزمون و خطا پیش ببریم و ما سعی کردیم از طریق یوتیوب و مقالهها عروسکها را بسازیم. بقیه موارد ایدهها و خلاقیتهایی است که به ذهن ما رسید.