به گزارش
حوزه دانشگاه باشگاه خبرنگاران، کمیته پیگیری تخریب باغات جنبش عدالتخواه دانشجویی در بیانیهای نکاتی را درباره تخریب باغ حکمت لواسان متذکر شد.
متن این بیانیه به شرح ذیل است:
«درباره مسئله باغات تهران و جلوگیری از نابودی درختان از 20 سال پیش مکرر تذکر دادهام. ارتفاعات تهران باید به شکل طبیعی حفظ شود و نباید به خانه و سیمان و آهن تبدیل شوند.» رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای شورای شهر و مسئولان شهرداری تهران – 1392/10/23
اصل 50 قانوناساسی جمهوری اسلامی ایران:«در جمهوری اسلامی، حفاظت محیط زیست که نسل امروز و نسلهای بعد باید در آن حیات اجتماعی رو به رشدی داشته باشند، وظیفه عمومی تلقی میگردد. از این رو فعالیتهای اقتصادی و غیر آن که با آلودگی محیط زیست یا تخریب غیرقابل جبران آن ملازمه پیدا کند، ممنوع است.»
با توجه به تذکر اخیر رهبر معظم انقلاب در خصوص جلوگیری از تخریب منابع طبیعی و ثروتهای ملی در اطراف تهران، کمیته پیگیری تخریب باغات جنبش عدالتخواه دانشجویی ضمن مطالبه جدی از قوه قضائیه، ذکر نکاتی را جهت تنویر افکار عمومی ضروری میداند.
در پی آلودگی شدید هوا در شهرها و عملکرد بیضابطه و غیرمسئولانه شهرداریها حجم تخریب باغات به منظور ساخت و ساز گسترش پیدا کرده است. باغ معنوی جمشیدیه، باغ بدیع الحکماء همدان، باغ حکمت لواسان و باغهای تاریخی قصرالدشت شیراز از جمله مواردی بوده که انعکاس رسانهای داشتهاند.
در این بین و با عنایت به سخنان اخیر رهبری در بین اعضای شورای شهر و شهرداری تهران باغ حکمت لواسان از چند جهت قابل توجه است.
این باغ 18 هزار متری در حریم کیفی رودخانه گلندوک واقع شده است.
رودخانه گلندوک رودی است حفاظت شده که یکی از چند رودخانه تامینکننده آب دریاچه سد لتیان است.
دریاچه سد لتیان بعد از سد کرج دومین منبع تامین آب شهر تهران است که عمدتا آب مناطق شرقی شهر را تامین میکند.
به اذعان مسئولین سازمان آب، کیفیت پایین آب سد لتیان باعث تحمیل هزینه اضافی برای تصفیه آن شده است.
حساسیتها نسبت به سلامت آب شرب تهران از سالها قبل باعث شد که در سال 1381 شورای عالی امنیت ملی ساخت و ساز در حریم کیفی رودخانههای تامینکننده آب شرب تهران را ممنوع اعلام کند.
نکته دوم در مورد این باغ ممنوعیت تفکیک آن بر طبق طرح جامع سال 1378 شهر لواسان بوده است.
با وجود این ممنوعیت در سالهای 1385 و 1386 این باغ به شکل غیرقانونی به قطعات 1000 متر و کمتر تفکیک شد.
علیرغم الزام سازمان ثبت به رعایت مقررات طرح جامع در تفکیک، سازمان ثبت نیز برای قطعات تفکیکی سند صادر نمود.
در نتیجه این تفکیک غیرقانونی، باغ به طور کامل نابود شد، به طوری که از 500 اصله درخت آن حداکثر 5 درخت باقی مانده است.
وزارت راه و شهرسازی در نامه مورخ 23/7/1392 به شماره 32919/1200/92/ص رسما تایید کرده است که تفکیک مزبور بر خلاف طرح جامع صورت گرفته است.
در 4/10/1389 شهردار وقت لواسان آقای یعقوبنژاد در توافقنامه شماره 34930/12 اقدام به فروش تراکم به آقای سلمانی نماینده ستاد اجرایی در لواسان میکند.
در این توافقنامه قیمت تراکم اضافی 240 هزار تومان برای هر متر مربع تعیین شده است.
این در حالی است که اساسا ساخت و ساز در حریم کیفی رودخانههای حفاظت شده ممنوع می باشد.
با توجه به تصویب و ابلاغ طرح تفصیلی شهر لواسان در سال 1388 این اقدام اخذ وجوه غیرقانونی محسوب میشود و پروانههای صادره بر مبنای این توافق غیرقانونی میباشند.
علاوه بر همه اینها تخریب این باغ مصداق ماده 4 قانون اصلاح لایحه قانونی حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها مصوب 22/5/1388 است.
براساس این ماده برای تخریب باغات شهری مجازات تعیین شده است و در صورتی که تعداد درختان تخریب شده بیش از 30 اصله باشد مجازات 6 ماه تا 3 سال زندان پیش بینی شده است.
کلیه موارد مذکور در رسانهها انعکاس داشته و اعتراضات فراوانی نسبت به آن صورت پذیرفته است. باشگاه خبرنگاران جوان، برنامه تلویزیونی پایش و برنامه ثریا و … گزارشات متعددی در این مورد پخش کردهاند.
با وجود تمام اینها هیچ اقدامی از سوی دستگاه قضایی صورت نگرفته است.
این در حالی است که تخریب این باغ از جهات گوناگون قابل طرح در شورای حفظ حقوق بیتالمال استان تهران است.
اینک باید از دادستان کل کشور، دادستان تهران و ریاست شورای حفظ حقوق بیتالمال استان تهران پرسید که دستگاه قضایی در برابر این همه بیقانونیها چه اقدامی کرده است؟
آیا انجام این تخلفات توسط یک دستگاه خاص دلیل این سکوت و بیعملی است؟ آیا سکوت طولانی دستگاه قضایی در چنین مواردی باعث سلب اعتماد افکار عمومی و گسترش بی قانونی نمیشود؟
کمیته پیگیری تخریب باغات در جنبش عدالتخواه دانشجویی با توجه به تاکیدات مکرر رهبرانقلاب اسلامی در خصوص جلوگیری از تخریب باغات و در جهت اجرای صحیح اصل 50 قانوناساسی جمهوری اسلامی ایران ضمن مطالبه جدی از قوه قضائیه در خصوص صدور حکم احیاء باغ حکمت لواسان و مجازات عاملین تخریب این باغ، از مسئولین مربوطه میخواهد که با عمل به وظایف قانونی خود مانع تخریب بیش از پیش سرمایههای ملی و طبیعی کشور شوند.
انتهای پیام/