به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،سبوس که یکی از غنی ترین منابع الیاف گیاهی (فیبر) مورد استفاده در برنامه غذایی شمرده می شود، پوسته خارجی هضم نشدنی گندم، جو دوسر، برنج و سایر دانه های غلات است.
بر اساس تحقيقات انجام شده، آبکش کردن برنج موجب از بين رفتن خواص غذايي آن ميشود، برخي افراد تصور ميکنند با آبکش کردن برنج نشاسته و به دنبال آن خاصيت چاقکنندگي برنج از بين ميرود در حاليكه وقتي برنج آبکش شود همان يک ششم ويتامين B1 نيز از بين رفته و برنج فاقد ويتامين ميشود.
خواص مهم برنج سبوس دار:
▪ سرشار از فیبر است و با کمک کردن به سیستم هاضمه باعث دفع ضایعات از بدن می شود.
▪ منبع عالی منگنز است. این ماده مغذی برای تقویت استخوان، عصب و میزان قند خون مفید است.
▪ سلنیم موجود در آن، از سلول های بدن محافظت و عملکرد تیروئید را منظم می کند.
▪ ترکیبی از سلنیم و فیبر در آن به بدن کمک می کند تا مانع از بروز سرطان روده بزرگ شود.
▪ برخی محققان معتقدند، برنج قهوه ای میزان کلسترول را کاهش می دهد.
▪ میزان فشار خون را کنترل می کند.
▪ ویتامین E در آن مانع از بروز ناراحتی های قلبی مادرزادی می شود.
▪ بررسی ها نشان می دهد، زنانی که از غلات سبوس دار مانند برنج قهوه ای استفاده می کنند، در دوران یائسگی کمتر در معرض خطر ناراحتی قلبی قرار می گیرند.
▪ برای پوست مفید است.
▪ سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
▪ رژیم غذایی حاوی غلات سبوس دار، میوه تازه و سبزی در کاهش وزن موثر است.
▪ مانع از بروز سردردهای میگرنی می شود.
▪ ماده غذایی مفیدی برای بیماران دیابت نوع ۲ محسوب می شود.
▪ در افرادی که غلات سبوس دار مانند برنج قهوه ای مصرف می کنند خطر سکته ۳۰ درصد کاهش می یابد.
هر نيم ليوان برنج سفيد حاوي 103 کالري و هر نيم ليوان برنج قهوهاي حاوي 108 کالري است. برنج قهوهاي فاقد چربي، کلسترول، گلوتن و سديم است و هضم آن بسيار آسان است.
انواع سبوس و همچنین سایر موادغذایی انباشته از الیاف گیاهی، نقش ارزنده ای را در مهار وزن به عهده دارند. به این ترتیب که انسان حس می کند بدون پرخوری سیر شده است. امکان دارد این حالت، توجیهی در زمینه کاهش برخی سرطان های حاصل از فربهی و حمله های قلبی در بین جمعیت هایی باشد که برنامه غذایی شان آکنده از الیاف گیاهی می باشد.