ایرج خسرونیا متخصص داخلی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: بالا رفتن "اسید اوریک" علامت بسیاری از بیماریها از جمله نقرس است. اسید اوریک در واقع بر اثر متابولیسم پورینها ایجاد میشود.
وی گفت: پورینها بیشتر در غذاهای حیوانی مانند گوشت قرمز و حبوبات وجود دارد. بنابراین در افرادی با رژیم غذایی عمدتا گیاهی سطح" اسید اوریک" کاهش پیدا میکند.
این متخصص داخلی افزود: نقرس یکی از بیماریهای التهاب مفاصل است. در این بیماری کریستالهای اسید اوریک در مفاصل تجمع یافته و منجر به درد شدید این ناحیه میشود.
خسرونیا اضافه کرد: اشباع شدن اسید اوریک در خون میتواند باعث شکل گیری سنگهای کلیوی از نوع اسید اوریک شود. افرادی که اسید اوریک خون آنها افزایش یافته باید از مصرف غذاهایی که مقادیر زیادی پورین مانند قارچ، گوشت و حبوبات دارند اجتناب کنند و مقادیر زیادی آب و مایعات مصرف کند.
وی گفت: این افراد باید رژیم غذایی سالم و مناسب داشته باشند که کاهش وزن میتواند باعث کاهش اسید اوریک خون شود.
انتهای پیام/