صدا بیشتر در مفاصل انگشتان، زانو، مچ دست، کمر و گردن شنیده می‌شوند اما علت ایجاد صدا در همه این مفاصل یکی نیست.

دکتر علیرضا مقتدری متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: در طول روز ممکن است صداهایی متفاوت از بعضی مفاصل بدن شنیده شوند. گاهی این صدا‌ها شبیه تقه هستند. 

وی افزود: صدای مفصلی بیشتری در مفاصل انگشتان زانو، مچ دست، کمر و گردن شنیده می‌شوند اما علت ایجاد صدا در همه این مفاصل یکی نیست. 

دکتر مقتدری تصریح کرد: صدای مفصل ممکن است به یکی از دلایل ایجاد گاز، حرکت تاندول و سطوح ناصاف مفاصل ایجاد شود. 

وی افزود: در تمام مفاصل، مایعی به نام سینووبال وجود دارد که غلیظ‌ و لغزنده است و وظیفه لغزنده کردن سطوح مفصل و تسهیل در حرکت مفصل را برعهده دارد.

دکتر مقتدری تصریح کرد: هنگامی که فرد با تحت فشار قرار دادن مفصل انگشت، صدای تقه از آن در می‌آورد و به اصطلاح رایج آنرا می‌شکند در واقع رباط‌های آن مفصل را تحت کشش قرار داده است. در این عمل فرد با فشاری که وارد می‌کند باعث می‌شود دو سطح مفصل از هم فاصله گرفته و حجم داخل مفصل را افزایش می‌دهد. 

وی همچنین افزود: با انجام این کار، فشار درون مفصلی کاهش یافته، مقداری از گازهای محلول در مایع، نامحلول شده و به صورت حباب‌های گاز در درون مفاصل ظاهر می‌شوند. ایجاد این حباب گاز، به صورت ناگهانی با ایجاد یک موج صدا همراه است که فرد آنرا به صورت یک تقه می‌شنود. 

دکتر مقتدری گفت: وقتی مفاصل حرکت می‌کنند وضعیت تاندون‌ها و رباط‌های اطراف آن مفصل تغییر می‌کند این تغییر وضعیت موجب می‌شود تا آن‌ها روی برجستگی‌های استخوانی اطراف مفصل، عبور کنند که هر بار عبور از روی برجستگی‌ها صدایی را ایجاد می‌کند. 

دکتر مقتدری گفت: در حالت کلی صدا دادن مفاصل نشانه بیماری خاصی نیست، اما اگر با درد همراه باشد باید به پزشک مراجعه کرد.

 
انتهای پیام/
برچسب ها: مفصل ، گردن ، زانو ، تاندول
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.