به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ،دکتر جعفر حیدرنژادیان، با توجه به شایع بودن عفونتهای ادراری به ویژه در زنان، اظهار داشت: این عفونتها به دو دسته فوقانی و تحتانی تقسیم میشوند.
به گفته حیدرنژادیان، عفونتهای ادراری در زنان در دورههای کودکی، نوجوانی و سنین باروری بسیار شایع است.
وی علت این امر را کوتاه بودن مجرای ادراری در زنان و نزدیکی سیستم ادراری آنها به دستگاه گوارش تحتانی که دسترسی میکروارگانیسمهای رودهای به سیستم ادراری را آسان میکند، عنوان کرد.
حیدرنژادیان با بیان اینکه وجود عفونت ادراری در مردان بسیار نادر است، خاطرنشان کرد: وجود عفونت ادراری در مردان میتواند به علت انسداد ادراری به دلیل وجود سنگ پروستات و یا تنگی مجرا و نیز ضایعات خوش خیم و بدخیم در دستگاه ادراری باشد.
به گفته این متخصص کلیه، علاوه بر اینها داشتن سوندهای ادراری در پسربچهها و نیز اختلالات دستگاه ادراری آنها به طور مادرزادی میتواند عامل دیگری در جهت بروز این نوع عفونتها باشد.
وی با بیان اینکه عفونتهای ادراری تحتانی نسبت به عفونتهای فوقانی بسیار شایعتر هستند، عفونت مثانه را یکی از این نوع عفونتها عنوان و اظهار داشت: علائم مشخصه این بیماری شامل سوزش، تکرر ادرار و درد بالای لگن است.
به گفته حیدرنژادیان در عفونت مثانه حاد، ادرار خونی نیز دیده می شود و افراد دچار بی اختیاری ادرار نیز میشوند.
وی با بیان اینکه در این نوع عفونت تب نیز مشاهده می شود، خاطرنشان کرد: در عفونتهای ادراری فوقانی شامل "پیلونفریت" علاوه بر علائم ذکر شده تب یکی از علائم شایع است.
این متخصص کلیه تصریح کرد: علاوه بر اینها در بیماری پیلونفریت تهوع، استفراغ و در موارد حاد آن درد کلیهها نیز مشاهده میشود.
حیدرنژادیان با بیان اینکه درمان عفونت های ادراری به سادگی و به وسیله آنتی بیوتیکها قابل انجام است، یادآور شد: در زمینه عفونتهای ادراری تحتانی مانند عفونت مثانه، آنتی بیوتیک خوراکی کفایت کرده و در صورت عود مجدد این نوع عفونت بررسیهای بیشتر لازم است.
وی تصریح کرد: در عفونتهای ادراری فوقانی چنانچه بیمار بدحال باشد باید در بیمارستان بستری شود تا تب قطع شده و علاوه بر این آنتی بیوتیک تزریقی برای این نوع عفونت استفاده می شود.
این متخصص کلیه طول مدت درمان عفونتهای تحتانی را سه روز و طول مدت درمان عفونتهای فوقانی مانند پیلونفریت را 10 تا 14 روز عنوان کرد.
حیدرنژادیان با اشاره به نوع آناتومی دستگاه ادراری زنان، وجود عفونتهای ادراری در آنها را اجتناب ناپذیرعنوان و اظهار کرد: ابتلا به این نوع عفونتها به صورت دو سال یکبار طبیعی بوده و نیاز به اقدامات پیشگیری ندارد.
وی اظهار داشت: چنانچه عفونتهای ادراری به صورت سه بار در سال تکرار شوند، این مورد باید بررسی شود که برای آن سونوگرافی کلیه انجام شده و به فرد آنتی بیوتیک داده می شود که به مدت شش ماه باید آن را مصرف کند.
به گفته این متخصص کلیه، میکروبها از طریق مثانه به صورت صعودی به کلیهها رفته و موجب ایجاد عفونت در کلیه میشود و کمتر موردی است که عفونت از طریق خون به کلیهها وارد شود.
وی افزود: در همین راستا افراد باید از نگه داشتن ادرار خود در مثانه خودداری کنند تا فرصت تکثیر میکروبها در مثانه گرفته شود و آنها نتوانند خود را به کلیه برسانند.
انتهای پیام/م