وی افزود: کودکان که دچار سوء تغذیه و در نتیجه نقص ایمنی بدن میشوند، در معرض ابتلا به بیماریهای مختلف قرار گرفته و در نتیجه سوء تغذیه در آنها افزایش مییابد.
دکتر محمدیان تصریح کرد: پژوهشهای مختلف نشان داده، "رژیم غذایی" که به میزان کافی حاوی ویتامین C بتاکاروتن و روی نباشد میتواند در کاهش توانایی دستگاه ایمنی موثر واقع شود.
وی گفت: ویتامینها و ملاح متعددی در تقویت دستگاه ایمنی نقش دارند که از میان آنها میتوان به کلسیم، بتاکارتن، ویتامین B , E ,C، آهن، روی و غیره اشاره کرد. همچنین مواد غذایی حاوی ویتامین A نیز، در این امر نقش کلیدی ایفا میکند.
دکتر محمدیان افزود: این مواد همچنین در حفظ سلامتی گرههای لنفاوی و همچنین تولید گلبولهای سفید و پادتنها تاثیر دارند. بعضی از این ویتامینها و املاح، در تبدیل اسیدهای چرب ضروری، دارای خاصیت ضد التهابی بوده و در محافظت بدن، نسبت به آسیب ناشی از آلودگی هوا نقش دارند.
آنتی اکسیدانها، بدن را در برابر آسیب رادیکالهای آزاد حفظ میکنند. رادیکالهای آزاد موادی هستند که بیشتر در اثر آلودگی هوا، نور خورشید و اشعههای مضر به طور مداوم در بدن ساخته شده و باعث تحلیل و آسیب اعضا و در نتیجه بروز بیماریهای گوناگون میشود. مواد آنتی اکسیدان اصلی عبارتند از: ویتامین A,C,E بتا کاروتن، روی، سلینیوم، تمامی سبزیجات و میوهجات،مغزها، دانههای روغنی و غیره دکتر محمدیان تصریح کرد: عامل تغذیهای که در فعالیت سیستم ایمنی نقش دارد.
سوخت و ساز چربیها است. اسیدهای چرب امگا3 و امگا 6 موجود در مواد غذایی، در حضوربرخی ویتامینها و املاح به موادی دارای خواص شبه هورمونی تبدیل میشوند این مواد شبه هورمونی در تنظیم فعالیت گلبولهای سفید موثر در دفاع بدن بر علیه سرماخوردگی، عفونت و عوامل حساسیت زا نقش دارند.
وی افزود: گوشت و ماهیهای خیلی برشته، حاوی موادی هستند که به نظر میرسد، باعث شروع سرطان در بدن میشوند. از خوردن غذاهایی که بیش از حد کباب یا برشته شده و عصاره گوشتی که بیش از حد کباب شده یا پخته شده باشد، اجتناب کنید.
انتهای پیام/