"گل گاوزبان" بدون لیمو خاصیت ندارد

گل گاوزبان جزء گیاهان دارویی است که به دلیل دارا بودن ترکیبات آلکالوییدی و تأثیر بر روی سیستم اعصاب مرکزی خاصیت آرام بخش دارد.

محسن بیگدلی عضو جامعه گیاه درمانی ایران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: گل گاوزبان جزء گیاهان دارویی است که به دلیل دارا بودن ترکیبات آلکالوییدی و تأثیر بر روی سیستم اعصاب مرکزی خاصیت آرامبخشی دارد. 

این استاد دانشگاه افزود: مصرف این گیاه در بین مردم به صورت دم کرده یا جوشانده است در حالی که در فرآورده‌های مختلفی به عنوان شربت یا حتی پماد و کرم‌های ضد التهاب نیز استفاده می‌شود. 

وی به نکته مهمی در تهیه فرآورده‌هایی که حاوی آلکالویید هستند اشاره و تصریح کرد: حتما با یک ترکیب اسیدی باید همراه باشد تا حلالیت آلکالویید در آب زیاد و استخراج شود. 

بیگدلی با بیان اینکه در زمان گذشته نیز ثابت شده بود که گل گاوزبان همراه لیموعمانی استفاده شود، گفت: اگر در تهیه این نوع دوم نوش از لیمو عمانی استفاده و محیط اسیدی نشود آلکالویید‌ها خارج نشده و خاصیت دارویی نداشته یا به مقدار خیلی کم دارد. 

وی اظهار داشت: دم نوش گل گاوزبان به صورت جوشانده ملایم تهیه می‌شود. 

بیگدلی در ادامه افزود: برای تهیه این جوشانده ۱ قاشق غذاخوری سر پر از گل گاوزبان که خیلی پودر نشده است را داخل فیلتر قوری ریخته و نصف لیموعمانی اضافه کنید، سپس روی آن آب جوش ریخته شود و به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه روی کتری و حرارت غیر مستقیم گذاشته تا دم بکشد. 

عضو جامعه گیاه درمانی تصریح کرد: این دم نوش ۱ وعده در شبانه روز و ترجیحا هنگام غروب یا قبل از خواب میل شود. 


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار