کیت تشخیص سریع باکتری ای- کولی ( E.coli )و کلی فرم ها( coliforms ) در پژوهشگاه مواد و انرژی ساخته شد.

سجاد فرهنگ دوست مجری این طرح در گفتگو با خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران ؛ درخصوص کاربرد این کیت تشخیص سریع باکتری گفت : بیشترین کاربرد این محصول در شرکت آب وفاضلاب، صنایع غذایی و دارویی می باشد بطوری‌که باکتری های ای- کولی و کلی فرم ها را در محل به سرعت تشخیص می دهد.

وی با اشاره به مزیت این محصول نسبت به روشهای موجود، افزود : کاهش هزینه، صرفه جویی در زمان و آسان بودن نحوه کار، از مزایای این محصول می باشد.

فرهنگ دوست تصریح کرد : در روش های قبلی می بایست محیط را از قبل استریل کرده و آن را در اتو کلاو قرار داده،باکتری ها را کشت داده و سپس آن را زیر میکروسکوپ گذاشته و یا معرف بزنیم تا بتوانیم باکتری را تشخیص دهیم در حالیکه این نوع کیت یک محصول آماده استریل شده است که به راحتی می توان از آن در محیط مورد نظر استفاده کرد.

وی درخصوص نحوه کارکرد این کیت نیز اظهار داشت : این محصول دارای دو معرف(رنگ) می باشد که در نور معمولی ونور ماوراءبنفش به آثاری که باکتری ها بر محیط می گذارند، واکنش نشان می دهد و رنگ محیط را تغییر می دهد و باعث می شود ما بتوانیم وجود یا عدم وجود باکتری را تشخیص بدهیم.

فرهنگ دوست در ادامه گفت : یکی از این معرف ها X-GAL می باشد که در صورت وجود باکتری کلی فرم ها در محیط معمولی، رنگ محیط را که زرد می باشد به رنگ سبز مایل به آبی تغییر می دهد.
وی اظهار داشت : MUG یک معرف دیگر این محصول است که در نور ماوراءبنفش، حضور باکتری ای- کلی را که برای انسان مضر می باشد، تشخیص داده و رنگ محیط را به بنفش تغییر می دهد.

وی در پایان گفت : برای اینکه باکتری های دیگر در این محیط رشد نکنند، از ماده ای استفاده شده که فقط اجازه می دهد باکتری های کلی فرم رشد کنند و همچنین مواد غذایی که این باکتری برای رشد لازم دارد در این محیط وجود دارد به طوری که در دمای اتاق به مدت حداکثر 48 ساعت و در انکوباتور24 ساعت ، این تشخیص را انجام می دهد.

همچنین  ما درصدد هستیم بزودی این محصول را برای باکتری های دیگر نیز توسعه دهیم.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.