دکتر حسین آگهی بابیان اینکه ضایعات بخش کشاورزی در مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت محصول وجود دارند، گفت: ضایعات بخش کشاورزی به این مراحل خلاصه نمی شود و در مرحله پس از برداشت و تا رسیدن به دست مصرف کننده نیز ادامه می یابد.
سرپرست دانشکده کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه با اشاره به بالا بودن ضایعات بخش کشاورزی در مرحله پس از برداشت، بر لزوم برنامه ریزی درست در راستای ایجاد زیرساخت های لازم برای جلوگیری از زیاد شدن ضایعات بخش کشاورزی تاکید کرد.
آگهی با بیان اینکه ایجاد صنایع تبدیلی می تواند گام مهمی در راستای کاهش میزان ضایعات بخش کشاورزی باشد، گفت: ایجاد کارخانه های فرآوری محصولات زراعی، دامی و باغی، ایجاد کارخانه های کمپوست سازی، سردخانه ها، کارخانجات آبمیوه گیری و... می تواند در کاهش میزان ضایعات بخش کشاورزی اثرگذار باشد.
سرپرست دانشکده کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه گفت: میانگین ضایعات بخش کشاورزی در دنیا 30 درصد است.
آگهی در ادامه ایجاد مراکز صنایع تبدیلی بزرگ را نیازمند صرف هزینه های هنگفت دانست و گفت: در صورتی که نسبت به راه اندازی کارگاه های کوچک جهت فرآوری محصولات کشاورزی اقدام شود گام های مهمی برای کاهش ضایعات این بخش برداشته خواهد شد.
وی در ادامه خشک کردن، نمک سود کردن، کنسرو کردن، کمپوت کردن و... را از جمله راهکار های مناسب برای کاهش میزان ضایعات بخش کشاورزی برشمرد.