وی افزود: در شرایط کمبود مواد مغذی، بدن متابولیسم خود را تا کمترین حد ممکن، پایین آورده و مصرف انرژی را کم میکند، از سوی دیگر مواد غذایی نرسیده به بدن را تا حد امکان صرفه جویی و به صورت چربی ذخیره میکند تا توان عبور از این بحران را داشته باشد، در واقع فرد با کمخوری، بدن خود را در وضعیتی مشابه قحطی قرار میدهد و این باعث میشود که همان مقدار محدود غذای مصرفشده، در بدن به صورت چربی ذخیره شود.
دکتر محمدیان همچنین به رژیمهای غذایی کمکالری و محدود از کالری به عنوان یکی دیگر از عوامل عدم کاهش وزن اشاره کرد و گفت: این رژیمها در هفتههای اول خیلی خوب عمل میکنند اما بعد از مدتی، تأثیری در کاهش وزن نخواهند داشت، زیرا باعث کاهش متابولیسم شده و بدن به مصرف مقدار محدود کالری عادت میکند، بنابراین کاهش وزن متوقف میشود.
وی افزود: رژیمهای غذایی تک غذایی که یک یا چند گروه غذایی را حذف میکنند، با کاهش متابولیسم بدن، باعث عدم کاهش وزن میشوند؛ همچنین رژیمهای غیرصحیح و غیرعلمی که در ابتدا بسیار جالب به نظر میرسند اما در ادامه باعث کاهش متابولیسم و در نتیجه شکست در کاهش وزن میشوند نیز از عوامل عدم کاهش وزن به شمار میروند.
دکتر محمدیان گفت: از دیگر عوامل عدم کاهش وزن میتوان به نادیدهگرفتن وعدههای غذایی، مصرف زیاد قند و نمک، کمنوشیدن آب، رژیمهای کاهنده آب و سهمهای غذایی نادرست اشاره کرد.
انتهای پیام/