پنجاهمین کنفرانس امنیتی مونیخ با سخنان یوآخیم گاوک، رئیس جمهور آلمان، گشایش یافت. نبرد قدرت در اوکراین، جنگ داخلی سوریه، برنامه‌هسته‌ای ایران و صلح خاورمیانه از مهم‌ترین موضوع‌‌‌های مورد بحث این کنفرانس است.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از دویچه وله، در کنفرانس امنیتی مونیخ ۲۰ رئیس‌ دولت، ۵۰ وزیر خارجه و وزیر دفاع و بیش از ۹۰ هیئت از کشورهای مختلف جهان حضور دارند.

در مراسم گشایش این کنفرانس "یوآخیم گاوک‌" رئیس‌جمهور آلمان، خواستار نقش بیش‌تری برای آلمان در زمینه رفع تنش‌ها و تامین امنیت جهان شد.

پنجاهمین کنفرانس امنیتی مونیخ تا روز یکشنبه (۲ فوریه، ۱۳ بهمن) ادامه دارد. در نشست‌های بزرگ و کوچک این کنفرانس مهمترین مسائل جهان مورد بررسی قرار می‌گیرد. در کنار وضعیت بحرانی اوکراین و سوریه، رایزنی پیرامون روند صلح خاورمیانه، برنامه هسته‌ای ایران و رسوایی شنودهای آژانس امنیت ملی آمریکا در برنامه امسال کنفرانس گنجانده شده است.

سوزان رایس، مشاور امنیتی باراک اوباما و چاک هیگل وزیر دفاع از سوی رئیس‌جمهور آمریکا ماموریت یافته‌اند که با شرکت در نشست مونیخ اعتماد متحدان این‌کشور را، که به علت ماجرای شنودهای آژانس امنیت‌ملی آمریکا تضعیف شده است، بازسازی کنند.

محمدجواد ظریف وزیرخارجه جمهوری اسلامی ایران نیز قرار است در حاشیه نشست مونیخ با سرگئی لاوروف وزیرخارجه روسیه و برخی سیاستمداران دیگر دیدارهایی داشته باشد.

ظریف روز یکشنبه در نشست مونیخ سخنرانی خواهد کرد. در سفر به آلمان، بیژن زنگنه وزیر نفت و حسین فریدون، دستیار ویژه رئیس‌جمهور، ظریف را همراهی می‌کنند.

حفظ امنیت شرکت‌کنندگان کنفرانس به ۱۳۰۰ مأمور پلیس آلمان سپرده شده است. همچنین خیابان‌های پیرامون هتل، محل برگزاری کنفرانس که در مرکز شهر مونیخ واقع شده، بسته شده‌اند.
 
نخستین روز کنفرانس مونیخ با سخنرانی یوآخیم گاوک رئیس‌جمهور آلمان گشایش یافت. گاوک در این سخنرانی تصریح کرد که آلمان باید به‌عنوان یک شریک خوب نقش مصمم‌تر و بنیادی‌تری در زمینه امنیت و حل مشکلات جهان به‌عهده گیرد و اجازه ندارد چشم بستن به مسائل جهان و راحت‌طلبی را پشت "گناه تاریخی‌" خود پنهان کند. در غیر این‌صورت خویشتن‌داری این کشور به نوعی "امتیاز‌طلبی" تفسیر خواهد شد.

رئیس‌جمهور آلمان در سخنرانی خود از جمله تاکید کرد: آلمان هرگز تنها راه‌حل‌های خالص نظامی را مورد پشتیبانی قرار نمی‌دهد، بلکه در عرصه سیاسی پیش می‌رود و همه راه‌حل‌های دیپلماتیک را به کار خواهد بست. اما هرگاه در موارد کاملا استثنائی بحث برسر مداخله نیروهای نظامی باشد، آلمان نه باید به‌طور اصولی نه بگوید و نه به‌صورت واکنشی بله.

رئیس‌جمهور آلمان افزود: آلمان باید آماده باشد که برای امنیتی که دیگران ده‌ها سال حفظ مسئولیت آن را به‌عهده داشته‌اند بیشتر تلاش کند.

وی استدلال کرد که آمریکا قصد دارد از حضور نظامی بین‌المللی خود بکاهد و اروپا نیز به‌خاطر بحران مالی درگیر مسائل خودش است. آقای گاوک گفت که آلمان پس از وحدت شرق و غرب کشور در مسیر تبدیل شدن به ضامن امنیت بین‌المللی سرعت کافی نداشته است.

پیش از رئیس‌جمهور، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان نیز روز پنجشنبه در دیداری با بان‌کی ‌مون دبیرکل سازمان ملل متحد گفته بود که آلمان باید در زمینه حل تنش‌های بین‌المللی بیش‌ از پیش دخالت کند.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار