آزاده نجفی جامعه شناس در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت: بذر هویت در سالهای ابتدایی زندگی هر فرد ریخته می شود و با ورود او به سنین بلوغ پر رنگ شده و به صورت یک بحران نمایان می شود.
وی ادامه داد: پایه های اساسی شخصیت هر فرد در دوزان نوجوانی و جوانی بنا می شود و می تواند موجب شکوفایی و توانایی های او شود بنابراین هویت اجتماعی سالم در جوانان تاثیر بسیار مهمی در برقراری روابط و مشارکت های اجتماعی آنها دارد.
نجفی با اشاره به عوامل تاثیر گذار در بروز بحران هویت افزود: عدم تامین نیازهای بنیادی و اساسی افراد، تغییرات روحی و روانی و دگرگونی های اجتماعی و... از جمله عواملی می باشند که می توانند موجب بروی بحران هویت در میان نوجوانان و جوانان شوند.
وی تصریح کرد: احساس تنهایی و جدایی از دیگران اشتغال بی هدف؛ داشتن شخصیتی ؟ ناتوانی در شغل یابی ، بازماندن از ادامه تحصیل، دوری از جامعه از درون گرایی از پیامدهای بحران هویت اجتماعی جوانان است که موجب رفتارهای ضد اجتماعی و ناسازگاری در میان آنها می شود.
نجفی خاطر نشان کرد: حضور نوجوانان و جوانان در عرصه های مشارکت و تصمیم گیری های اجتماعی و خانوادگی، گسترش روابط میان والدین و فرزندان از جهات عاطفی روحی و کلامی و جلب اعتماد آنها یاری رساندن به نوجوانان برای شناخت توانمندیها و انتظاراتشان از خود و تفهیم این واقعیت به نسل جوان که زندگی کردن غیر از با معنا زندگی کردن است و می بایست با معنا زیستن را در خود تمرین کنند از راهکارهای تقویت هویتی سالم در نوجوانان و جوانان است.
انتهایپیام/