به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران، به نقل از صداي روسيه؛ روسیه برنامه انجام تحقیقات روی ماه را از سر میگیرد که تقریباً 40 سال پیش متوقف شده بود. به عقیده کارشناسان این طرح جنبه عقلاني دارد چون چشم اندازهایی که مستعمره کردن ماه در برابر کشور ما میگشاید بی کران است.مطابق طرحهای نزدیک قرار است سه دستگاه فضایی روسی "لونا- 25 "،"لونا- 26 " و"لونا- 27 " به ماه پرتاب شوند. هدف عمده ماموریت اول- باز ستاندن این اطمینان است که تکنیک روسیه میتواند بر سطح ماه فرود آید. مدول فرود آمدن"لونا- 27 " دستگاه حفاری جهت تجسس آب و یا دقیقتر گفته شود، یخ، بههمراه خواهد داشت.
هم اینک طراحی مدولها برای نشست بر سطح ماه بقصد رساندن روبات ها به نقطه مورد نیاز در ماه، و ساخت تأسیسات زیر بنایی در آن شروع شده است.
یک تعداد از کارشناسان معتقد است که بدون تسخیر ماه ممکن نیست در باره آبادی کردن مریخ فکر کرد."ولادیمیر سوردین" کارمند ارشد علمی انستیتو دولتی اخترشناسی روسیه در این رابطه گفت:به نظر من، پرواز به مریخ – از چشم انداز به مراتب دور تری بر خوردار است. اگر ما نحوه زندگی و کار کردن در ماه را یاد نگیریم هر گز نخواهیم توانست مریخ را کاملاً تحقیق کنیم. صحبتهای کنونی در باره پرواز های پیش رو به مریخ بیشتر جنبه عقیدتی دارند. در حقیقت امر الان هیچکس جدا در فکر تاسیس آبادی در مریخ نیست. عجالتاً ما حتی نحوه این کار در ماه را یاد نگرفتیم.
سطح ماه با خاکی پوشیده شده موسوم به ریگولیت متشکل از مخلوطی از گرد و غبار ریز ریز و پارههای صخره مانند حاصله از برخورد شهابها به سطح ماه است. ضخامت این لای از چند سانتی متر تا دهها متر است. دانشمندان میگویند که از خاک ماه میتوان آهن، آلومینیم، سیلیسیم، و احتمالاً تیتان، کروم و منگنز تولید کرد و بهعنوان محصولات جانبی میتوان اکسیژن، هیدروژن و آب کسب کرد. بعلاوه از خاک ماه میتوان شیشه، سرامیک و برخی دیگر مواد را در آورد.
جا دارد به ماده هلیم- 3 که اصلاً در کره زمین نیست اشاره شود که سوخت گرما هستهای آینده داری است. مقادیر این ماده در قمر زمین بیش از حد است. قدرت انرژتیک این ماده بسیار بالا است و یک تن آن معادل 20 میلیون تن نفت است، ولی برای استخراج یک تن هلیم باید سطحی به مساحت 20 کیلومتر مربع با عمق 3 متر زیر و رو شود.
یک مساله دیگر هم هست و آن اینکه بشریت هنوز قادر نیست روند سنتز گرما هستهای را هدایت کند، لیکن کارشناسان میگویند که زمان حل این مشکل چندان دور نیست. روند سنتز هلیم- 3 از نظر زیست محیطیبسیار پاک بوده و بازدهی این ماده بسیار بالا است، به این خاطر هلیم- 3 منبع بی همتای انرژی است. در ماهیت امر بشریت پس از دستیابی به ذخایر هلیم- 3 در کره ماه و راه اندازی فناوریهای لازم به منبع ابدی انرژی دست خواهد یافت.
صنایع استخراج هلیم- 3 همراه با پیدایش یک سلسله از تولیدات مرتبط خواهد بود. البته این کاری است مربوط به آینده بسیار دور. اما جوانههای آن همین حالا هم دیده می شوند. شک نیست که کشوری که در تسخیر ماه از دیگران سبقت جوید به قدرت پیشتاز اقتصادی در جهات تبدیل خواهد گردید. از قرار معلوم روسیه آماده است از این شانس منحصر بهفرد بهره بگیرد.