نوعی پارچه حاوی رنگ آبی مرموز، برای دومین بار و طی ۲۰۰۰ سال اخیر در خاورمیانه کشف شد.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، این پارچه یکی از معدود بقایای حاوی رنگ باستانی به شمار می‌آید و با استفاده از حلزونی موسوم به Murex trunculus رنگ‌آمیزی شده است. نوعی غده موجود در بدن این حلزون دریایی، مایع زردنگی ترشح می‌کند که هنگام قرارگرفتن در معرض نور آفتاب، به رنگ بنفش-آبی تغییر می‌کند و می‌توان از آن برای رنگ‌آمیزی لباس‌ها استفاده کرد.
 
به گفته محققان، مدت‌هاست به دنبال رنگ مرموزی هستند که در انجیل از آن نام برده شده است. از زمان باستان به بعد، هزاران پارچه که قدمت آن‌ها به روم باستان بازمی‌گردند شناسایی شده‌اند، اما تاکنون فقط دو نمونه با رنگ بدست‌آمده از حلزون murex شناسایی شده است.



دانشمندان حاضر در این مطالعه، همچنین دو پارچه بنفش‌رنگ را کشف کردند که به عنوان لباس در دوران روم باستان به کار می‌رفتند. مطالعه این پارچه‌ها که در نوار غزه پیدا شده‌اند، نشان می‌دهد پارچه‌های بنفش‌ رنگ احتمالا وارداتی بوده‌اند، اما پارچه آبی‌رنگ مانند پارچه‌های محلی رنگ شده است.
 
از میان تمامی رنگ‌ها در روم باستان، بنفش، آبرومندانه‌ترین رنگ به شمار می‌آمد و در زمان‌هایی، عوام از پوشیدن لباس‌های بنفش منع می‌شدند و فقط امپراتور و خانواده‌اش مجاز به پوشیدن آن‌ها بودند.


انتهای پیام/
برچسب ها: پارچه ، باستانی ، حلزون ، رنگ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.