به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز؛ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری تب مالت شهروندان از مصرف فرآورده های لبنی غیر مجاز نظیر شیر خام، پنیرتازه، خامه و سرشیر خودداری کنند.
مقدمی با اشاره به خطر شیوع بالای تب مالت ادامه داد: بیماری تب مالت یکی از مهم ترین بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان است و همیشه در کشور وجود داشته که عامل آن نوعی باکتری به نام بروسلاست است.
وی افزود : این باکتری انواع مختلفی دارد و عمدتا میزبان اصلی آن گوسفند است، انواع دیگر آن در گاو، گاومیش، خوک و سگ یافت می شود، اما باکتری که در انسان ایجاد بیماری می کند بروسلا ملیتنسیس است که می تواند علاوه بر گوسفند، گاو و شتر را نیز درگیر کند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: راه های سرایت این بیماری بسیار متفاوت است و باکتری از طریق تماس مستقیم و استفاده از فرآورده های آلوده دام های مبتلا، به انسان منتقل می شود تماس با مخاط چشم، تماس با خراش ها و جراحت های پوستی، مدفوع و ادرار حیوان می تواند منتقل کننده بیماری باشد و به طور کلی بافت حیوان آلوده می تواند بیماری را منتقل کند.
وی بیان کرد : مصرف مواد غذایی حاوی باکتری نظیر شیر خام، فرآورده های لبنی، پنیر تازه، خامه و سرشیر می تواند به ابتلا به تب مالت بینجامد.
مقدمی گفت: به منظور پیشگیری از شیوع بیماری تب مالت، طرح های ضربت بهداشت محیط در دی ماه سال جاری اجرا شد و بازرسان بهداشت محیط دو مرکز بهداشت شهرستان شیراز از 296 واحد صنفی خواربار و لبنیات فروش ها و فروشگاه های توزیع مواد غذایی بازدید کردند .
انتهای پیام/ش ک