به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، منصور معظمی در خصوص بازنگی قراردادهای نفتی اظهار کرد: در مدل جدید قراردادی، باید از تجربه قراردادهای مرسوم و جاری در دنیا استفاده شود و در این میان قرارداد PSA ازهم باید مانند سایر قراردادها مورد توجه و مطالعه قرار گیرد. به هر حال اگر امروز می بینیم که بسیاری از کشورهای دنیا از این نوع قراردادها استفاده می کنند، یعنی اینکه این قراردادها بد نبوده اند.
وی با اشاره به یکی از اهداف قراردادهای جدید نفتی گفت: اگر بتوانیم شرکت های معتبر و صاحب نام در حوزه سرمایه و تکنولوژی جذب کنیم به رشد و توسعه صنعت نفت در ایران کمک بزرگی کرده ایم. ما باید این هنر مدیریتی را داشته باشیم که از توان همه منابع استفاده کنیم چرا که مدیران موفق آنهایی هستند که بتوانند از همه منابع استفاده کنند.
معظمی با اشاره به حضور پر رنگ شرکت های بزرگ نفتی دنیا پس از تدوین قراردادهای جدید نفتی در ایران گفت: بدیهی است که به دلیل مزیت های رقابتی موجود در صنعت نفت ایران، شرکت های خارجی استقبال قابل توجهی از حضور در ایران خواهند کرد.
معاون وزیر نفت در پاسخ به این سوال که با ورود شرکت های خارجی به صنعت نفت ایران چه فرصت ها و تهدیدهایی متوجه پیمانکاران داخلی خواهد بود، تصریح کرد: به عقیده من با ورود شرکت های بزرگ نفتی دنیا هیچ تهدیدی متوجه پیمانکاران نفتی داخلی نخواهد بود و من حضور شرکت های خارجی در ایران را قطعا یک فرصت می دانم. البته چگونگی استفاده از این فرصت همک مهم است تا به تهدید بدل نشود .
معظمی در بخشی از گفتگوی خود با تاکید بر لزوم حضور شرکت های ایرانی در این صنعت گفت: استفاده از مزیت ها و توانایی های شرکت های داخلی شرط لازم برای توسعه و پیشبرد صنعت نفت و استفاده از منابع و امکانات خارجی شرط کافی در این خصوص است.
وی در پاسخ به این سوال که شرکت های داخلی چه مزیت هایی دارند گفت: ما در این سال ها به مرزی از توانایی و بلوغ رسیده ایم و استفاده از این توانایی قطعا برای ما راهگشا خواهد بود. بنابراین بدون شک در چارچوب قراردادهای جدید شرط استفاده از توان داخل هم گنجانده خواهد شد.
در روزهای اخیر برخی از شرکت های خصوصی و انجمن های فعال در این بخش، تشکیل کنسرسیوم شرکت های پیمانکاری را چاره ای برای تقویت شرکت های پیمانکاری داخلی عنوان کردند. معاون وزیر نفت در امور برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری در واکنش به این اظهارات گفت: قطعا باید به سمت توسعه و تقویت شرکت های داخلی حرکت کنیم اما چگونگی و مکانیزم تقویت شرکت های داخلی، فرایند و پروسه خاص خود را دارد.
معظمی در پاسخ به این سوال که آیا قراردادهای جدید مشابه قراردادهای PSAخواهد بود، به ستاد خبری هم اندیشی گفت: قراردادهای PSAهم نمونه ای از قراردادهای جاری است که از نظر من این نوع قراردادها مغایرتی با قانون اساسی ایران ندارد.
انتهای پیام/