وی ادامه داد: 60 تا 70 درصد علائم بیماری سارکوئیوز در غدد لنفاوی ریه دیده میشود بعضی از پزشکان تصور میکنند که این بیماری عامل میکروبی یا علت آلرژی دارد اما هیچ کدام به اثبات نرسیده است. از دیگر علائم میتوان به علائم پوستی، چشمی، سیستم عصبی، مفاصل علائم نادر قبلی اشاره کرد.
وی گفت: اگر بیماری در ریه تشدید باشد به صورت تنگی نفس بوده و فقط غدد لنفاوی را درگیر میکند. ضایعات پوستی معمولا روی ساق پا یا برجستگیهای قرمز رنگ روی نقاط مختلف بدن به خصوص روی شانه و پوست سر پدیدار میشود که با ظاهرشدن این ضایعات با انجام نمونه برداری به راحتی تشخیص صورت میگیرد. در موارد نادری که بیماری، چشم را گرفتار میکند التهابی در پردههای داخلی چشم ایجاد شده و موجب تاری دید در فرد میشود.
وی بیان کرد: در علائم قلبی که نادر است ممکن است شخص با اختلال در رتیم قلب به پزشک مراجعه کند.
اختلال در مفاصل به صورت التهاب و درد، به خصوص در مچ پا ظاهر میشود و عارضه آخر، اختلال در سیستم عصبی بوده که منجر به تشنج در بیمار میشود.
وی اظهار داشت: در مجموع بیماری سارکوئیدوز، روند خوبی داشته و در طی 2 الی 3 سال بوجود مییابد. اما اگر التهاب شدید باشد مخصوصا در بین بیمار با استفاده از داروهای کورتیکول سیرویید درمان میشود و در معارضه چشمی با استفاده از قطرههایی، بیماری کنترل میشود.
وی توصیه کرد: چون علت بیماری سارکوئیدوز شناخته شده نیست بیمار با دیدن علائم ذکر شده به پزشک متخصص مراجعه کرده و سپس درمان صورت گیرد.
انتهای پیام/