صوت نوعی نوسان ماده با فرکانس ویژه است که در آن برهم‌کنش میان فضایی که صوت در آنجاری است با مولکول‌های اطراف اتفاق می‌افتد.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، پژوهشگران ژاپنی نشان دادند که موسیقی می‌تواند نانوالیاف ساخته شده از مشتقات آنتراسن را به حرکت در آورده و موجب هم‌تراز شدن این نانوساختار‌ها شود. این اولین باری است که اثر موسیقی روی ابرمولکول‌ها گزارش می‌شود. 
 
انسان‌ها از موزیک در مراسم مختلف نظیر جشن‌ها، مناسک مذهبی و همچنین برای شادی و درمان برخی از بیماری‌ها استفاده می‌کنند. حال ممکن است این سوال پیش آید که آیا می‌توان با موسیقی مولکول‌ها را با هم برهم‌کنش داد؟ اخیرا مقاله‌ای در نشریه ChemPlusChem به چاپ رسیده که در آن محققان ژاپنی نشان دادند که برهم‌کنش فیزیکی با موسیقی امکان‌پذیر است. این گروه ثابت کردند که با نواختن موزیک کلاسیک، ابرمولکول‌های حاوی نانوالیاف در فاز محلول می‌توانند هم‌تراز شوند. 
 
صوت نوعی نوسان ماده با فرکانس ویژه است که در آن برهم‌کنش میان فضایی که صوت در آنجاری است با مولکول‌های اطراف اتفاق می‌افتد. موسیقی نوعی هنر صدا است که در آن سکوت و صدا به شکل هنرمندانه‌ای با هم ترکیب شده‌اند که به این ترکیب ریتم، هارمونی و ملودی گفته می‌شود. سوالی که مطرح می‌شود این است که موسیقی می‌تواند موجب اتفاقی میان مولکول‌ها شود؟ این سوال مدت‌هاست که میان دانشمندان مطرح شده‌است. پیش از این هیچ مقاله یا گزارشی درباره برهم‌کنش میان مولکول‌ها توسط موسیقی گزارش نشده بود. 
 
محققان دانشگاه کوپ در ژاپن موفق به ساخت نانوالیافی از مشتقات آنتراسن شدند که با نواختن موسیقی می‌تواند تراز شود. این گروه با استفاده از طیف‌سنجی ال دی (Time course linear dichroism spectroscopy) موفق شدند تراز شدن دینامیک الیاف را در محلول نشان دهند. 
این گروه تحقیقاتی نانوالیاف را در معرض اصوات قابل شنیدن برای گوش انسان یعنی فرکانس‌های بالا‌تر از ۱۰۰۰ هرتز قرار دادند، جریان صوت ایجاد شده در اطراف نانوالیاف موجب جهت دادن به این نانوساختار‌ها شد. 

محققان سمفونی شماره ۵ بتهوون و سمفونی شماره ۴۰ موزارت را برای نانوالیاف پخش کردند؛ نتایج نشان داد که موسیقی کلاسیک موجب تراز شدن این نانوالیاف می‌شود. 

نتایج این پژوهش در قالب مقاله‌ای با عنوان Acoustic Alignment of a Supramolecular Nanofiber in Harmony with the Sound of Music در نشریه ChemPlusChem به چاپ رسیده است.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار