به گزارش حوزه موسیقی
باشگاه خبرنگاران به نقل از ستاد خبری بیست و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر، گروه موسیقی سپیدار در سال 1379 فعالیت خود را آغاز کرد. نخست، هدف این گروه اجرای قطعاتی بر پایۀ اصالت و سنت بود تا، در پی آن، اندک اندک بتواند، با پشتوانۀ موسیقی ایرانی، موسیقی خاص خود را عرضه کند. امروز، این گروه یک گروه موسیقی کلاسیک شناختهشده و پیشرو است و تلاش دارد تا مسیر خود را با پویایی ادامه دهد.
گروه سپیدار، از سال 1379 تا 1386، با این هدف که قابلیتها و ظرفیتهای موسیقایی سازهای ایرانی را بر روی صحنه محک زند، به اجرای برنامههای رسمی متعددی پرداخت. پس از آن، تا سال 1391، به ضبط و ثبت آلبومهای موسیقی روی آورد تا بتواند برداشت صحیحی از صدا و فناوری را عرضه کند. حاصل این تجربیات، آلبومهای «خنیاگران» و «بی صدف دردانه باش» و آلبوم بیکلام «خاک» است.
«ابوسعید مرضایی»، آهنگساز و سرپرست گروه موسیقی «سپیدار» درباره دلایل حضور این گروه در جشنواره موسیقی فجر گفت: شرکت در جشنوارهها در همه دنیا برای گروههای هنری اعتبار محسوب میشود و قطعا همه گروهها علاقه دارند که آثارشان را در این رویدادهای هنری عرضه کنند.
او افزود: به هر حال حضور در هر جشنواره بسته به اعتباری که دارد به شرکت کنندگان خود هم اعتبار میبخشد. جشنواره بین المللی موسیقی فجر هم با همه فراز و نشیب هایی که داشته به بیست و نهمین مرحله خود رسیده و میتوان امیدوار بود که به مرور خود را کاملتر کند و به جایگاه بهتری برسد.
مرضایی در ادامه بیان کرد: جشنواره امسال به نظرم متفاوت با دورههای دیگر است و به همین علت هم گروه ما به شرکت در این دوره از جشنواره افتخار میکند. من سال ها از صحنه دور بودهام و حالا بعد از 38 سال قصد دارم اجرایی داشته باشم.
سرپرست گروه موسیقی «سپیدار» توضیح داد: در این اجرا از تمام اندیشه و احساسم بهره گرفتهام و امیدوارم بتوانیم رضایت مخاطبان و استادان موسیقی را جلب کنیم.
او درباره اجرای گروه موسیقی «سپیدار» گفت: میتوانم اجرایمان را به دو بخش تقسیم کنم. بخش اول بداهه نوازی است که با عنوان «پردازش های بداهه» روی صحنه می رود. البته درباره این عنوان یک مقاله مفصل هم نوشته ام که قرار است در یکی از نشریات موسیقی منتشر شود.
مرضایی تاکید کرد: ما برای برنامه این بخش حتی تشست های متعددی داشتیم و سعی کردیم تمام ابعاد آن را بررسی کنیم تا بتوانیم اثر خوبی خلق و ارائه کنیم.
سرپرست گروه موسیقی «سپیدار» اظهار کرد: در این بخش من سه تار می نوازم و آقای یداللهی نوازنده خوب کشورمان با نواختن تنبک مرا همراهی میکنند.
او درباره بخش دوم اجرای گروه موسیقی «سپیدار» در جشنواره فجر اظهار کرد: در این بخش محوریت کار با خواننده است، چند تصنیف اجرا میشود که اشعار آنها برگرفته از سرودههای سعدی و حافظ است.
مرضایی ادامه داد: خواننده گروه هم آقای مجتبی عسگری هستند که میتوان ایشان را از جمله خوانندگان با استعداد موسیقی ایرانی دانست. من تصنیفهایم را برای ایشان و فرم آوازی شان ساخته ام و اگر قرار بود خواننده گروه ما شخص دیگری باشد تصنیف های دیگری را می نوشتم.
سرپرست گروه موسیقی «سپیدار» همچنین گفت: فکر میکنم این اجرا بسیار متفاوت است و میتواند لحظههای زیبایی از اجرای موسیقی ایرانی برای مخاطب خلق کند. من سعی کردهام از دل داشتههایمان در موسیقی ایرانی چیزی را بیرون بیاورم که ماندگار شود.
او در پایان سخنانش درباره متفاوت بودن این اجرا گفت: در ساختار تصنیفها کاملا عمق و ریشه موسیقی ایرانی حس میشود و در عین اینکه رویکرد نوگرایانه و آوانگاردی به موسیقی نداریم مسیری را طی کردهایم که مخاطب در آن با لذت کامل موسیقی ایرانی را بشنود.
گروه سپیدار فردا 30 بهمن ساعت 20 در فرهنگسرای ارسباران به صحنه میرود.
بیست و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر تا یکم اسفند ادامه دارد.
انتهای پیام/