به گزارش
خبرنگار اعزامی باشگاه خبرنگاران به وین، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که به منظور دور جدید مذاکرات بین ایران و گروه 1+5 پیرامون برنامه هستهای ایران به وین سفر کرده، در گفتگو با دانشجویان دانشگاه دِنور آمریکا که از طریق اسکایپ صورت گرفت، اظهار داشت: دنیای امروز، با دنیای زمانی که من در دانشگاه دنور تحصیل میکردم متفاوت است، امروز ما در دنیایی زندگی میکنیم که خیلی چیزها تغییر کرده است. جهان امروز و جوامع بینالمللی تغییر کرده و بدون گفتگو و مذاکره نمیتوان پیش رفت. باید این تغییرات را پذیرفت و با آن پیش رفت.
وزیر امور خارجه کشورمان در این ارتباط زنده ویدئویی گفت: در جهان امروز نمیتوان هیچ کاری را بدون گفتگو پیش برد. ما با دنیایی جهانیشده مواجه هستیم که در آن دولتمردان ما نمیتوانند محدود به مخاطبان خاصی شوند.
ظریف ادامه داد: نمیتوانیم احساس امنیت کنیم هنگامی که دیگران با ناامنی مواجهاند و در فقر به سر میبرند. نمیتوان به بهای ناامنی دیگران احساس امنیت کنیم.
ظریف که مدرک دکتری و کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه دنور دریافت کرده است گفت: در حال حاضر ما امکان ایجاد یک تغییر را داریم.. امروز صبح یک فرایند جدید در وین برای یافتن راه حلی جامع آغاز شده است و نیازی که به ما نشان میدهد یک توافق نیاز نیست با یک بازی با حاصل جمع صفر تمام شود.
ظریف ادامه داد: ما میتوانیم رو به جلو حرکت کنیم و به توافق دست یابیم. ما نیاز داریم که یخ عدم درک متقابل را بشکنیم.
ظریف اظهار داشت: سالهای سال به طول انجامید و به جای درک متقابل یکدیگر فقط با هم صحبت کردیم. اما در حال حاضر در مسیر درستی قدم گذاشتهایم و امیدوارم بتوانیم به توافق نهایی دست پیدا کنیم.
ظریف افزود: ایرانیان در انتخابات سال گذشته به اعتدال رای دادند و راه اعتدال را انتخاب کردند. کاربرد زور راه مشکلات بینالمللی نیست. سیاستمداران به این نیتجه رسیدهاند که استفاده از زور در سیاست خارجی بیتاثیر است.
رئیس هیئت مذاکرهکننده ایرانی در وین گفت: کاربرد زور تنها میتواند بیاعتمادی را تشدید کند. نمیتوان در یک دنیای جهانی شده با تهدید و ارعاب زندگی کرد. باید دیدگاههای یکدیگر را درک کنیم.
ظریف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بزرگترین مشکل مذاکرات چیست گفت: سلاحهای هستهای مخل امنیت ما هستند و ایران هیچ تمایلی برای دستیابی به سلاح هستهای ندارد.
ظریف با
اشاره به اقدامات طرف های غربی بویژه آمریکا پس از توافق ژنو گفت: متاسفانه اقداماتی که در دو ماه اخیر شاهد آن بوده ایم
ما را به باور این موضوع ترغیب نکرده است که همه چیز به خوبی پیش می رود.
من می
توانم سیاست های داخلی آمریکا را درک کنم اما از نگاه عمومی مردم ایران، حوادثی که
در دو ماده گذشته رخ داده است خیلی دلگرم کننده نبوده است.
ظریف در این گفتوگوی اینترنتی که توسط کریستوفرهیل٬ دیپلمات با
سابقه آمریکایی و رییس دانشگاه جوزف کوربِل انجام میشد گفت: برخی اظهار نظرها در
این مدت نگرانی هایی را در ایران بوجود آورده است که آیا آمریکا درباه رسیدن به
توافق عزم جدی دارد یا خیر.
وی افزود: اما این اظهارات به کنار، من باور دارم که امکان رسیدن به
توافق زیاد است زیرا گزینه دیگری وجود ندارد.
ظریف در گفتگوی آنلاین که توسط مرکز مطالعات خاورمیانه دانشگاه دنور
ترتیب داده شده بود اظهار داشت: اگر می خواهیم این مسئله حل و فصل شود تنها راه آن
انجام مذاکرات و گفتگو است.
ظریف در این گفت وگو گفت تاکید کرد: ما سیاستمداران جهان در خصوص برنامه هستهای و
رابطه ایران با غرب تمام راههای نادرست را امتحان کردهایم و اکنون دیگر زمان در
پیش گرفتن راه درست است.
وزیر امور خارجه ایران ابراز امیدواری کرد ایران و گروه 1+5 بتوانند پیش از پایان ضرب الاجل 6 ماهه تعیین شده در برنامه اقدام مشترک یعنی تا ماه مارس به توافق جامع برسند.
وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به این سوال که دانشگاه دنور علاقه مند است تا گروهی از دانشجویان خود را به ایران بفرستد و آیا امکان این امر وجود دارد،گفت: بله قطعا، تمام تلاش خود را خواهم کرد تا آن ها در اولین فرصت از ایران دیدن کنند.
ظریف در انتها ضمن تشکر از از مسئولین دانشگاه دنور و کسانی که در ترتیب این گفتگو دخیل بودند گفت: من مدیون دانشگاه دنور هستم به خاطر فرصتی که سی سال پیش به بنده داد.
انتهای پیام/