مشاور وزیر کشور در امور زنان اظهار داشت: با توجه به اینکه بسیاری از دستگاهها با ابلاغیه معاونت توسعه رئیسجمهور بسیاری از مشاوران زن خود را حذف کردهاند در حال حاضر این موضوع از سوی معاونت رئیسجمهور در حال پیگیری است.
فرهمندپور با بیان اینکه در حال حاضر در وزارت کشور و هیچ استانی حذف مشاور زنان اتفاق نیفتاده است، افزود: در حال حاضر در تمام استانداریهای سراسر کشور مشاورین زن در حضور دارند و تنها در 2 استان به دلیل عدم انتصاب از سوی استانداران این موضوع اتفاق نیفتاده است.
وی در پاسخ به سوالی درباره ساماندهی زنان معتاد و خیابانی از سوی حوزه زنان وزارت کشور اظهار داشت: به طور مشخص این موضوع به وزارت کشور و حوزه زنان مرتبط نیست بلکه به ستاد مبارزه با مواد مخدر ارتباط دارد.
فرهمندپور خاطرنشان کرد: در ستاد مبارزه با مواد مخدر چند کارگروه در نظر گرفته شده است که درکارگروه مربوط به اعتیاد همه دستگاهها حضور دارند که در این کارگروه مشاور وزیر کشور نیز حضور دارد و نظر وزارتخانه را منتقل میکند.
مشاور وزیر کشور در امور زنان در پاسخ به سوالی درباره روند پیگیری ماده 227 که مربوط به حوزه امنیت کودکان و زنان است از سوی وزارت کشور گفت: طبق ماده 227 دولت دهم موظف بود سندی را برای امنیت کودکان و زنان ارائه دهد که این موضوع از سوی دولت اتفاق افتاد و براساس این سند قرار شد که تمامی دستگاههای اجرایی نسبت به اجرای این ماده وارد عمل شوند.
وی تاکید کرد: ما برای سال 93 مکانیزمی را پیشبینی کردهایم که انشاءالله وعده میدهیم این سند را در سال آینده به صورت کامل و جامعتری ارائه دهیم.
مشاور وزیر کشور در امور زنان در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران، درباره میزان ارتباط حوزه زنان وزارت کشور با NGO های مختص به زنان گفت: در حال حاضر دو نوع NGO های مختص به زنان در کشور ما فعالیت میکنند که اولی تنها از نیروی زنان و دیگری متشکل از نیروی زنان و مردان است که در حوزه زنان فعالیت میکنند از این رو به طور حتم وزارت کشور و حوزه زنان این وزارتخانه در صدد خواهد بود تا در راستای افزایش مشارکت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی زنان در تعامل مشترک ومنسجم با این NGO ها وارد عمل شود.
فرهمندپور با اشاره به اینکه به غیر از NGO ها کارگروههای زنان نیز که از گروههای مردم نهاد تشکیل میشوند در کشورمان وجود دارند، افزود: براساس آمار وزارت کشور 1384 سازمان مردمنهاد و 448 کانون در حوزه زنان در حال حاضر در کشور وجود دارد که توجه و حمایت آنها برنامههای حوزه وزارت زنان کشور است.
وی خاطرنشان کرد: ماموریت اصلی حوزه زنان وزارت کشور به طور ذاتی بر حمایت از سازمانهای مردم نهاد استوار شده است زیرا بهترین روش جذب مشارکت عمومی مردم حمایت دولت از این سازمانهاست.
مشاور وزیر کشور در امور زنان تاکید کرد: ما معتقدیم باید به NGO های مختص به زنان بها داده شود و این موضوع نیازمند این است که به توانمندیهای ویژه این تشکلها بها داده شود.
وی تصریح کرد: تعامل با اداره کل سازمانهای مردم نهاد و معاونت زنان رئیسجمهور دو حوزه مهمی هستند که به طور حتم میتوانند مشکلات و چالشهای پیش روی NGO ها و مردم نهاد را از بین ببرد.
فرهمندپور درباره رویکرد دفتر امور زنان وزارت کشور به مسئله گشت ارشاد گفت: این موضوع در حوزه ماموریت ما نیست اما باید بگویم در بحث امنیت زنان دفتر امور زنان، اداره کل صیانت از حقوق شهروندی، نیروی انتظامی و بسیاری از سازمانهای متعدد درگیر هستند و درباره مسئله امنیت زنان گروههای مختلفی تصمیمگیری میکنند.
مشاور وزیر کشور در امور زنان با بیان اینکه بیشترین ارتباط کاری ما با مرکز امور فرهنگی و اجتماعی وزارت کشور است، گفت: ما در صدد هستیم تا بیشترین همکاری را با آنها داشته باشیم تا موضوعات مربوط به زنان به خوبی رفع شود.
وی تصریح کرد: بحث گشت ارشاد به نیروی انتظامی مربوط میشود و از حیطه کاری وزارت کشور و دفتر امور زنان خارج است.
وی در پاسخ به سوالی درباره روند پیگیری ماده 230 در حوزه زنان وزارت کشور گفت: برنامه پنجم توسعه ظرفیتهای خوبی را برای ارتقای شاخصهای حوزه زنان در نظر گرفته است از این رو شاهد بودیم که دردولت قبلی مورد کار کارشناسی قرار گرفته و در نهایت برنامه جامعی تحت عنوان 230 تهیه و ابلاغ شد اما از نظر بنده معتقدم این برنامه نیازمند به اصلاحاتی دارد که به طور حتم باید بازنگری جدی در آن اتخاذ شود.
فرهمندپور با بیان اینکه ما در حوزه تامین منابع مالی برای برنامههای زنان در حوزه کشور دچار مشکل کردیم امیدواریم در ملاحظات اجرایی بودجه منابع قابل توجهی برای حوزه زنان در نظر گرفته شود از این رو در صدد هستیم در نشست سراسری استانداران در راستای اختصاص بخشی از بودجه استانها به زنان وارد عمل شویم.
وی با اشاره به اینکه بنده سفرهای متعددی را در راستای گسترش حوزه نقش زنان به استانهای مختلف کشور در آینده خواهم داشت، تصریح کرد: در صدد خواهیم بود در این دیدارها با استانداران بر توسعه نقش زنان تاکید کنیم.
مشاور وزیر کشور در امور زنان در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره ترویج فرهنگ افزایش تعداد فرزند از سوی دفتر امور زنان وزارت کشور گفت: این موضوع به حوزه زنان مربوط نمیشود و معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری پیگیر موضوع است.
فرهمندپور با اشاره به اینکه بحث پژوهش از مهمترین مولفههایی است که حوزه زنان وزارت کشور در این دوره به آن توجه میکند، اظهار داشت: یکشنبه آینده 11 اسفند نشست علمی یک روزهای پیرامون مناسبات دولت و خانواده برگزار خواهد شد.
وی تاکید کرد: در این نشست مرکز مطالعات زنان دانشگاه تهران و مرکز مطالعات زنان حوزه علمیه قم به عنوان دو رکن علمی و پژوهشی کشور دیدگاههای مختلف خود را در حوزه زنان مطرح میکنند.
فرهمندپور در پاسخ به سوالی درباره مرخصی نه ماهه زایمان کارمندان زن گفت: این موضوع درباره کارمندان رسمی تنها قابل اجرا است و برای تخصیص آن به کارمندان غیر رسمی باید منابع مالی فراهم شود تا این موضوع امکانپذیر شود.
انتهای پیام/