محمد جواد ایروانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی در واقع بالفعل کردن ظرفیتهای درونی اقتصاد است،اظهار داشت: استفاده از استعدادها و نیروی انسانی جویای کار و از طرفی پیوند این سیاستها با هم و دستگاههای مسئول بخشی از سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.
وی با اعلام اينکه "به عنوان مثال تأمین مالی برای فعالیتهای اقتصادی باید منظم شود" افزود: لازم است تحولی در بخش فعاليتهاي اقتصادي، سياست بانکها، بازار سرمایه، استفاده از ابتکارات و نوآوریها برای افزایش تولید، مصرف بهینه انرژی توسط کارخانجات و بنگاهها و توجه به صادرات صورت پذیرد.
وی ادامه داد: تمام این موارد نشان دهنده این است که اقتصاد ما جزیرهای اداره شده و بازدهی بالایی ندارد.
ایروانی تصریح کرد: اما اگر این سیاستها تصحیح شده و دستگاهها با تعامل با یکدیگر قرار گیرد قطعاً نفع بسیار آن به مردم خواهد رسید چرا که حضور حداکثری مردم یکی از محورهای مهم اقتصاد است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه باید زمینه برای حضور کارآفرینان، نوآوران و جوانان صاحب اندیشه فراهم شود گفت: باید این افراد شرایط تبدیل "ایده" به "تولید" داشته باشند تا از این طریق سود عایدشان شود.
به گفته ایروانی تمام این موارد در اقتصاد مقاومتی دیده شده است.
*مقاومت یعنی ایمن شدن اقتصاد کشور در برابر شوکهای اقتصاديعضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با بیان اینکه مقاومت یعنی عدم تأثیرپذیری اقتصاد از شوکها و ایمن شدن کشور اظهار داشت: اقتصادهای دیگری همچون ژاپن و مالزی در حال تقویت این مؤلفه در اقتصاد خود هستند.
وی افزود: اثرپذیری یعنی اینکه وقتی قیمت نفت پایین میآید وضع زندگی مردم حاد میشود.
ایروانی ادامه داد: همچنین زمانی که قیمت نفت افزایش مییابد آثار تخریبیاش به صورت تورم، بیکاری، رکود تولید و واردات بیرویه کالا بروز میکند.
*باید مازاد درآمد در یک سال به تولید اختصاص داده شود وی همچنین با بیان اینکه آنچه که به صورت مازاد در یک سال جمع میشود نباید بیهوده خرج شود افزود: بلکه لازم است برای استفاده بهینه از آن در صندوق توسعه ملی واریز کنیم و به صورت مرتب برای افزایش تولید به بخش تولید کشور اختصاص دهیم.
ایروانی تصریح کرد: از طرفی این مبلغ یک بار مصرف نمیشود بلکه چون به صورت وام است دوباره به صندوق باز میگردد.
به گفته وی در این صورت طرحهایی که بهواقع اقتصادی هستند انتخاب میشوند.
وی همچنین به ابلاغ رییس جمهور به معاون اول جهت سرعت بخشی به اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: این مسئله نشان داد که نظارت و رصد این سیاستها به صورت منظم و موازات خواهد بود.
*اقتصاد مقاومتی یعنی نگاه به افق آینده و ایجاد پایداری و ثبات در اقتصاد
ایروانی در خصوص تفاوت اقتصاد ریاضتی و مقاومتی افزود: در اروپا بعد از وقوع بحران، برنامههای ریاضتی به صورت بیکاری کارگران، کاهش خدمات اجتماعی و بهداشتی و تعطیلی بیمارستانهای دولتی ناظر بر سختگیریهای شدید بر مردم بود.
وی تصریح کرد: در صورتی که اقتصاد مقاومتی نگاه به افق آینده در ایجاد پایداری و ثبات در اقتصاد است.
ایروانی با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصاد تولید محور، گفت: تولید محوری یعنی سیاستهای تجاری باید تولید کننده را مورد حمایت قرار دهند نه اینکه فقط به واردات توجه شود.
*توجه به صادرات مؤلفه دیگر اقتصاد مقاومتی در سیاستهای تجاری است عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه توجه به صادرات میزان تولید را افزایش میدهد گفت: مفهوم دیگر اقتصاد مقاومتی در سیاستهای تجاری توجه مداوم به بحث صادرات است.
وی با تأکید بر اینکه این تحولات در ذات خود یک دوران گذار دارد افزود: زمانیکه صادرات تأمین مالی و تشویق شود شاید عرضه کالایی در داخل محدود شود ولی درآمد بسیار بالایی با خود به همراه خواهد آورد.
ایروانی با بیان اینکه بعد از دوران گذار اقتصاد "واردات محور" به اقتصاد "صادرات محور" تبدیل میشود تصریح کرد: در مرحله اول هم واردات و هم صادرات به کمبود عرضه در کشور دامن میزند.
وی افزود: ولی زمانیکه تولید بالا رود هم اشتغال و هم درآمد افراد افزایش مییابد که این مسئله خود میتواند به افزایش تقاضا برای افزایش تولیدات ملی و در مرحله بعد کالاهای وارداتی کمک کند.
*دانش بنیان کردن اقتصاد در عرصههاي مختلف تولید به شدت تحول آفرین است عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان مطلب فوق تصریح کرد: به عنوان مثال یکی از فرازهای اقتصاد مقاومتی این است که ظرفیت اجرای هدفمندی یارانهها باید معطوف به مؤلفه افزایش تولید باشد، این مسئله خودش به نوعی اشتغال آفرین است.
وی افزود: همچنین کاهش شدت مصرف انرژی و ارتقای شاخص عدالت اجتماعی از دیگر مؤلفههای تأثیرگذار اقتصاد مقاومتی است.
ایروانی با یادآوری اینکه تکلیف بخشهای مختلف برای آینده در اقتصاد مقاومتی مشخص شده است، گفت: این مسئله کمک میکند دیگر اقتصاد کشور با نوسان مواجه نباشد بلکه هر زمان به یکی از مولفهها توجه کنیم قطعاً سایر مؤلفهها را نیز در نظر خواهیم گرفت.
وي افزود: بنابراين تعريف بين بخشها و در خدمت بودن همه دستگاهها،هم جزاير متعدد اقتصادي را به هم پيوند ميدهد و هم رفاه را در جامعه بالا ميبرد.
*اقتصاد مقاومتي واكسينه كردن اقتصاد براي جلوگيري از بروز بحران است عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با تاكيد بر مطلب فوق، افزود: هماكنون بحران شديدي را در بخشهاي كارگري و خدمات اجتماعي و غيره نداريم ولي آينده را رصد ميكنيم.
به گفته ايرواني اگر افقي را براي 15 سال آينده ترسيم كردهايم بايد از هماكنون براي آن برنامهريزي كنيم.
وي خاطرنشان كرد: تمام مؤلفههاي اقتصاد مقاومتي نگاه به آينده و گشودن چتر حمايتي براي توليد كشور است.
انتهاي پيام/