بهگزارش گروه
اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه اطلاعرساني وزارت نيرو (پاون)، حميدرضا جانباز در نشست بررسي مشکلات تامين آب شهرها و روستاهاي استان اصفهان گفت: اصفهانيها بايد در ماه پاياني سال مانند ماههاي گرم سال در مصرف آب صرفهجويي کنند تا آب شرب بدون مشکل تامين شود.
وي افزود: تامين آب شرب استان اصفهان که شامل بيش از 56 شهر و 300 روستاست، ازطريق زايندهرود صورت ميگيرد که متاسفانه در سالهاي اخير بهدليل خشکسالي، آب سد زايندهرود بسيار کاهش يافته و هماکنون به کمتر از يکچهاردهم ظرفيت آن رسيده است.
وي گفت : اين امر موجب شده است بسياري از چاهها که از ديگر منابع تامين آب شرب محسوب ميشود، خشک و از مدار بهرهبرداري خارج شود وحفر و تجهيز 76 حلقه چاه در اصفهان در دستورکار قرار گرفته است.
وي مديريت هوشمند مصرف را بسيار مهم دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به پيشبيني هواشناسي، امسال بارندگي در استان اصفهان در حد نرمال نيست و به منظور غلبه بر مشکل کمآبي در اصفهان بايد مديريت هوشمند آب در دستورکار قرار گيرد که با مديريت فشار آب و کاهش هدررفت آب امکان پذير است.
مديرعامل شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور به کاهش آب بدون درآمد در استان اصفهان اشاره کرد و اظهار داشت: خوشبختانه از سال 1386 تاکنون، ميزان آب بدون درآمد در استان اصفهان رو به کاهش بوده و هماکنون به 21 درصد رسيده است.
وي درباره چگونگي اصلاح شبکههاي آب که به کاهش هدررفت آب در استان اصفهان منجر ميشود، گفت : اصلاح بموقع شبکههاي فرسوده آب به اعتبار لازم نياز دارد که در برنامههاي بلندمدت شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور، تدابيري به اين منظور در نظر گرفته شده است.
وي افزود: در بسياري از کشورها هزينه اصلاح شبکههاي فرسوده از طريق تعرفههاي آب صورت ميگيرد اما متاسفانه در حال حاضر ميزان تعرفه آببها در کشور قابل توجه نيست و آببهاي حدود 72 درصد از مشترکان کمتر از 2500 تومان است و اگر دستورالعملي مبنيبر تعرفههاي مجزا براي مشترکان پرمصرف در نظر گرفته شود، ميتوان برنامههايي براي اصلاح و نگهداري شبکههاي فرسوده آب در دستورکار قرار داد.
جانباز همچنين به برنامههاي شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور براي تامين آب شرب استان اصفهان اشاره و تاکيد کرد: شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور با تدوين برنامههاي کوتاه، ميان و بلندمدت درصدد تامين آب شرب پايدار بيش از 56 شهر و 300 روستاي اصفهان از حوضه زايندهرود است.
وي استفاده از پساب فاضلاب را در واحدهاي صنعتي بسيار مهم دانست و تصريح کرد: بايد در استان اصفهان با همکاري استاندار ؛ صنايع استان نياز آبي خود را ازطريق پساب فاضلاب برطرف کند تا وابستگي آنها به آب حوضه زايندهرود کاهش يابد و ديگر بهرهبرداران بتوانند استفاده پايدارتري از حوضه زايندهرود داشته باشند.