مديرعامل گروه مديريت پروژه هاي نيروگاهي ايران (مپنا)، ارتقاي محصول هاي موجود و توسعه فناوري هاي مبتني بر انرژي هاي تجديدپذير را از رويکردهاي پايدار اعلام کرد.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از  پايگاه اطلاع رساني وزارت نيرو (پاون)، عباس علي آبادي، گفت : دستيابي به نقطه آرماني در تمدن بشري به رويکردهايي ملاحظه‌گر در همبستگي مهم "محيط زيست" و "بهره‌وري" نياز دارد. 

وي افزود : دستيابي به نقطه مطلوب در بهره‌وري رفتار با محيط زيست، تنها ازطريق برخورداري از دانش پيشرفته به ويژه در حيطه مهندسي امکان‌پذير خواهد بود، دانشي که متکي بر تفکر ، بهره‌مند از خلاقيت و نوآوري و از مسير تحقيق و توسعه قابل دستيابي است.

وي با بيان اينکه در عصر کنوني، مهندسي از جايگاه يک علم مشخص فراتر رفته و بيشتر به رويکرد و يک زاويه نگرش در حل مسايل تبديل شده است، اظهار داشت: اين نگاه امروز به همه علوم حتي در دانش پزشکي و علوم انساني و اجتماعي نيز توسعه يافته است.

وي ادامه داد: البته  "محيط زيست" و "بهره‌وري"  به هم پيوستگي جدي دارد و هر دستاوردي که در يک طرف محقق شود، به طور قطع بر ديگري اثري شايان خواهد داشت، هر چند در دو زمينه نيز سال هاست که سخن به تفصيل رفته، اما تا پياده‌سازي واقعي در عمل فاصله بسيار است.

علي آبادي گفت: جهان ما در حال حاضر با چالش هاي زيست محيطي پرشماري دست به گريبان بوده که به دليل رويکردهاي نابسامان در فرآيندهاي توسعه‌اي است.

مديرعامل گروه مپنا افزود: اين چالش ها، متاسفانه با روندي روزافزون و به صورت زنجيروار، موجب بروز چالش هاي متعدد ديگري براي زيست‌ کره زمين شده است و بهره‌برداري غير صيانتي از منابع طبيعي غيرتجديد‌پذير، موجب بروز آلودگي‌هاي محيطي در آب، هوا و خاک مي شود و نتيجه بعدي اين مسير ناصحيح، صدمه ها و لطمه هايي است که در  مرحله نخست و به شکل مستقيم حيات جامعه انساني و در کنار ان کل چرخه حيات را به خطر انداخته است.

وي تاکيد کرد: حرکت به سمت طراحي و پياده‌سازي فناوري‌هاي سازگارتر با محيط زيست، نگاهي راهبردي است که بايد سرلوحه دانش مهندسي قرار گيرد. 

مديرعامل گروه مپنا گفت:  در گروه مپنا ضمن راهبردي قلمداد کردن موضوع تحقيق و توسعه و فراتر از آن نوآوري و ايجاد ساختارها و فرآيندهاي موردنياز، بخشي از کسب و کار خود را به ارتقاي محصول هاي موجود خود و از سوي ديگر به توسعه فناوري‌هاي مبتني بر انرژي‌هاي تجديدپذير اختصاص داده‌ايم.
 
وي گفت: تلاش در جهت کسب فناوري‌هاي نوين در صنايع مرتبط با کسب و کار گروه، توليد توربين گازي ارتقا يافته MAP2+ و MAP2A، ساخت نيروگاه‌هاي بادي، عملي کردن فناوري توليد همزمان برق و آب شيرين در مقياس 25 مگاوات با هدف ارتقاي بهره‌وري صورت گرفته است و همگي نتيجه اجراي طرح ‌هاي تحقيق و توسعه‌ محسوب مي شود که با همکاري مهندسان از رشته‌هاي مختلف در داخل گروه، شرکت‌هاي داخلي و خارجي و نيز با مشارکت جامعه دانشگاهي محقق شده‌ است.

وي تاکيد کرد: ثروت‌آفريني بر بنيان دانش مولد، تنها ازطريق بکار بستن نگاه دقيق و موشکافانه مهندسي شده در همه شئون کاري و حرفه‌اي ما قابل تحقق و پياده سازي است.

علي آبادي با اشاره به نامگذاري پنجم اسفند به عنوان روز مهندسي گفت: اين مناسبت مهم در تقويم عمومي کشور ارزشمند است و با يادآوري مجدد ياد دو نفر مهندس و تکنيسين ايراني دربند در سوريه، براي فرد فرد مهندسان متخصص اين مرز و بوم به ويژه مهندسان شاغل در گروه مپنا سلامتي و توفيق روزافزون در دستيابي به قله‌هاي رفيع پيشرفت آرزو مي‌کنيم. 

علي آبادي ادامه داد: علم مهندسي، دانشي کهن و با قدمتي هم‌پايه تاريخ بشري است که نقش بسيار مهمي در دوران‌‌هاي مختلف تمدن انساني بر کره خاکي دارد و مهندسي از پي قرن‌ها، امروزه عرصه گسترده‌اي از دانايي بشري را تشکيل مي‌دهد که با کشف و بکارگيري تعداد قابل توجهي از اين قوانين حاکم بر طبيعت ، راهکارهاي عملي متنوعي را با اهداف مختلف از قبيل بهبود کيفيت زندگي، گسترش ارتباطات، توسعه و تسهيم و دقيق‌تر و عميق‌تر کردن دانايي، بهره‌برداري از منابع در دسترس و بهينه‌سازي روش‌هاي تبديل و استفاده از آنها، توانمند‌سازي و ... طراحي کرده و به کار بسته است و در آينده نيز فرآيندهاي نوآوري خود را ادامه خواهد داد.
برچسب ها: مهندسی ، نیرو ، محط زیست ، دانش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار