به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، دکتر زالی رئیس سازمان نظام پزشکی کشور در چهارمین کنگره رسانه و سلامت روانی با محوریت غفلت زدایی گفت: باید با افزایش سطح سواد، غفلتها را از میان برداریم.
وی گفت: در کلان شهرها بحث سلامت روان بسیار مهم است، به طوریکه در تهران ۱۳% بیمار روانی داریم و این اختلالات روانی در حاشیه شهرها 8.5 درصد است.
زالی گفت: بحث "بودجه" در نظام سلامت بسیار جدی است و عمق فاجعه بسیار بیشتر از ۷ هزار میلیارد کسری در بودجه نظام سلامت است. ۱۳۱ میلیارد تومان برای نگه داشتن نیروی انسانی در روستاها اختصاص یافت، اما فقط ۲۰ میلیارد تومان آن پرداخت شد.
وی گفت: در قانون برنامه پنجم توسعه آورده شده است که یک درصد از منابع حاصل از ارزش افزوده به نظام سلامت داده شود اما هنوز تحقق نیافته است.
زالی افزود: اکثر مصوبههای ما در مجلس وتو میشود و راهکار آن ارائه یک بسته با موضوع تحت پوشش مناسب قرار گرفتن بیماران روانی که بستری میشوند، همچنین هزینه داروها و خدمات دیگر آن زیر نظر بیمه و ارائه آن به شورای عالی نظام سلامت است.
دکتر احمد جلیلی، روانپزشک، گفت: ۲۵ درصد افراد به خدمات روانپزشکی نیاز دارند و رفع آن به عرضه ۲۵ درصدی بودجه نیاز دارد.
نبود سواد سلامت روانی مهمترین بحث در حوزه روانپزشکی
دکتر حاجبی نماینده وزارت بهداشت گفت: مهمترین بحث در حوزه روانپزشکی در جامعه ما نبود سواد سلامت روان است. همچنین بحث باورهای غلط در زمینه روانپزشکی نگران کننده است.
وی تصریح کرد: بیماران روانی با مشکلات اقتصادی زیادی دست و پنجه نرم میکنند، زیرا هر بیمار فقط حق ۵۶ روز در سال بستری در بیمارستان دارد.
۵ درصد از عوارض خودروهای وارداتی، صرف تجهیز آمبولانسها
دکتر رستمیان نماینده کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: بودجه امسال، بودجه خوبی بوده و ما میتوانیم در سال آینده قدمهای بزرگی در حوزه سلامت برداریم.
وی گفت: وقتی به یک کالای آسیب رسان مثل سیگار عوارض میبندیم، میتوانیم این عوارض را برای نظام سلامت هزینه کنیم، به طوری که ما از خودروهای وارداتی ۵ درصد عوارض میگیریم و میخواهیم از آن برای نوسازی آمبولانسهای ۷۰ ساله خود استفاده کنیم.
دکتر همتی، نماینده سازمان تامین اجتماعی گفت: اجرا شدن این کارها باید در شورای عالی بیمه صورت بگیرد و یکی از دلایل اجرا نشدن آن، عدم حضور پزشکان در این مراکز است.
وی تصریح کرد: این اولین باری است که نظام سلامت جزء اولین اولویتهای دولت قرار گرفته است.
سلامت، جزئی جدا نشدنی از رسانهها
دکتر نمک دوست، روزنامه نگار، گفت: مهمترین غفلتی که در یک جامعه میتواند وجود داشته باشد، غفلت از خودش است، ما رسانهها باید آینهای در مقابل جامعه باشیم.
وی گفت: اکنون سلامت جزئی جدا نشدنی از مطالب رسانهها است. کسانی که دارای تخصص پزشکی هستند و کار رسانهای انجام میدهند، تقریبا 1.5 میلیون نفر هستند.
جمعیت با سواد ما روبه فزونی است و توجه به بحثهای سلامت هم باید افزایش یابد.
دکتر همتی گفت: در اکثر کشورها ۱۰ تا ۱۵ درصد بودجه سلامت مربوط به سلامت روان است و این بودجه در کشور ما در خوش بینانهترین حالت ۳ درصد است.
انتهای پیام/