به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اینترنتی جوئیش تلگراف، شش سناتور آمریکایی در نامه ای به آیپک نوشتند: همه ما امیدواریم که مذاکرات هسته ای در جلوگیری از تولید توانایی تسلیحات هسته ای ایران موفق باشد. ما برای اینکه دیپلماسی موفق شود باید خواسته خود برای مذاکره را با یک پیام واحد و غیرقابل تردید به ایران همراه کنیم. ما به مانند شما معتقدیم تحریم های اقتصادی ، ایران را به میز بازگردانده است و این تحریم ها باید ادامه یابد تا زمانی که ایران از تلاشهای خود برای ساخت سلاح هسته ای دست بردارد. ما همچنین موافق هستیم در صورتی که ایران توافق موقت را نقض کند و از گفتگوها فقط به عنوان تاکتیک تاخیر استفاده کند یا از میز دور شود ، فشار افزایش یابد.
این نامه میافزاید: "کنگره بیست سال تمرکز خود را بر روی تهدید برنامه ایران قرار داد و رهبری را در شروع تحریمها برعهده داشت. کنگره بارها گفته است جلوگیری ایران از دستیابی به توان هسته ای هدف اصلی سیاست خارجی آمریکا است. از سال 1996 ،نه (9) تحریم به صورت جداگانه در کنگره وضع شده است. ما از تداوم تعهد شما در بازداشتن ایران از دستیابی به سلاح هسته ای و تلاش های شما برای اجرای تحریمها که موجب انزوا و فشار رژیم ایران برای بازگشت به مذاکرات شده است ، تشکر می کنیم. ما معتقدیم کنگره می تواند نقش مداوم در افزایش موفقیت در گفتگوها با ایران ایفا کند. همانطور که این مذاکرات ادامه دارد ، ما دیدگاههای خود درباره اهداف ضروری توافقنامه نهایی با ایران را به صورت مفصل تشریح می کنیم و به نظارت بر توافق موقت و رژیم تحریم های موجود ادامه می دهیم. ما اکنون از اصول اساسی زیر که معتقدیم با مواضع دولت سازگاری دارد و از شما می خواهد برعملی شدن این اصول در توافق نهایی با ایران تاکید کنید ، حمایت می کنیم:
- ما معتقدیم که ایران از هیچ حق فطری برای غنی سازی براساس معاهده منع تکثیر برخوردار نیست.
- ما معتقدیم هر نوع توافق باید منجر به برچیده شدن برنامه هسته ای ایران شود و این کشور را از داشتن مسیر اورانیوم یا پلوتونیوم بازدارد.
- ما معتقدیم ایران دلیلی برای داشتن تاسیسات غنی سازی مانند فردو ندارد، این کشور باید از فعالیت در راکتور آب سنگین در اراک دست بردارد و باید به صورت کامل درباره فعالیت های مورد پرسش که در پارچین و دیگر تاسیسات داشته است، توضیح دهد.
- ما معتقدیم ایران باید کاملا نگرانی های مطرح شده در قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد ازجمله هر نوع ابعاد نظامی برنامه هسته ای خود را مرتفع سازد.
- ما معتقدیم ایران باید بازرسی ناخوانده و درازمدت و رژیم راستی آزمایی را برای رسیدن به هدف شرح داده شده در طرح اقدام مشترک، بپذیرد.
- در آخر، ما معتقدیم نباید به ایران اجازه داده شود در جریان این مذاکرات تحریم ها را زیر پا گذارد. همانطور که شما گفتید کنگره در تلاش های رئیس جمهور برای اعمال تحریم های اقتصادی علیه ایران شریک بوده است. زمانی که توافق نهایی مورد قبول حاصل شود ، دولت شما (اوباما) برای اجرای قانون کاهش تحریم ها در درازمدت از طریق تعلیق ، ابطال یا اصلاح تحریم ها نیاز به همکاری کنگره خواهد داشت. زمانی که مذاکرات موفق نشود یا ایران طرح اقدام مشترک را نقض کند ، کنگره باید اطمینان یابد که قانونگذار سریع و به صورت جدی تحریمها را افزایش می دهد. ما باید برای آماده شدن در برابر احتمالات با یکدیگر همکاری کنیم. مهمتر از همه این که ایران باید عواقب نرسیدن به توافق نهایی مورد قبول را درک کند.
آقای رئیس ، مذاکرات با ایران دشوار خواهد بود. ما آماده هستیم با بازداشتن ایران از تولید یا ساخت تسلیحات هسته ای براساس اصول دوحزبی با شما برای حفاظت از آمریکا و متحدان ما همکاری کنیم.
با سپاس"
سناتور روبرت منندز ، سناتور چارلز شومر ، سناتر کریستوفر کانز ، سناتور لیندزی گراهام ، سناتور مارک کرک و سناتور کلی آیوت امضا کنندگان این نامه هستند.
.
.
آمریکا و اسرائیل و متحدانش بدونند....>> نابودیتون نزدیکه
ملت ایران بیدار و هوشیار است