هرچند مردم بیرانشهر مردمی دوستدار طبیعت هستند، اما خطری که محیط زیست این منطقه را به خطر انداخته روند افزایش شکارچیانی است که از شهرهای اطراف برای شکار به این منطقه میآیند و این را میطلبد که دستگاه مربوطه نگاه ویژه به این منطقه داشته باشد.
در این زمینه یکی از کوهنوردان خرمآباد گفت: گشت محیط زیست در این منطقه ضعیف است.
علیرضا کاظمی افزود: تا چند سال پیش وقتی به کوه میآمدیم صدای پرندگان بهویژه کبکها در کوه پیچیده بود اما امروز متاسفانه به جای شنیدن صدای پرندگان باید صدای گلوله شکارچیان را تحمل کنیم که این خود زجرآور است.
یکی از اهالی بیرانشهر گفت: مسئولین محیط زیست چرا به بحث نابودی گونههای جانوری و گیاهی این منطقه بیتوجه هستند؟
محسن بیرانوند افزود: ما هر روز شاهد شکار پرندگان و بهخصوص آبزیان که با شوک برقی صید میشوند هستیم که امیدواریم مسئولین ذیربط نگاه ویژه به این منطقه داشته باشند.
در ادامه مدیرکل محیط زیست لرستان گفت: در استان 236 نوع پرنده، 42 گونه پستاندار، 58 نوع خزنده، پنج گونه دوزیست و 9 گونه ماهی وجود دارد که این امر نشان دهنده آن است که لرستان از لحاظ محیط زیست غنی است.
محمدحسین بازگیر با بیان اینکه بیرانشهر یکی از مناطق غنی و مستعد خصوصاً در بحث پرندگان است، گفت: در سطح استان 1700 گونه گیاهی وجود دارد که بخش بیرانوند یکی از مناطق غنی استان به شمار میآید.
وی افزود: حدود 25 درصد از گونههای جانوری کشور در لرستان زیست میکنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان با بیان اینکه در سطح بیرانشهر زیستگاه مشخصی که ما بهعنوان منطقه تحت مدیریت داشته باشیم در حال حاضر وجود ندارد، گفت: حفاظت محیط زیست در منطقه بهصورت گشتهای موردی یگان اجرایی و گشتهای نظارت و پایش است.
بازگیر با بیان اینکه در همین زمینه ما اقدام به گسترش شبکه همیاران در سطح بخش کردهایم، اضافه کرد: شبکه همیاران خوبی داریم که شامل علاقهمندان به طبیعت و محیط زیست است و همکاریهای بسیار خوب و موثری دارند.
وی با بیان اینکه کارخانههای شن و ماسه باید در مرحله قانونی خود برداشت داشته باشند، گفت: اگر از این محدوده عبور کنند با آنها برخورد و جریمه خواهند شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان اظهار کرد: اکثر شکارها در منطقه بیرانشهر مربوط به پرندگان و پستانداران و صید غیرمجاز آبزیان است.