دکتر احمد فشارکی، متخصص کودکان و نوزادان، در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: اختلالات روانی، مانند تنبلی، افسردگی، مشکلات اجتماعی در کودکان، طرد شدن از سوی دیگران به ویژه همسالان، کاهش اعتماد به نفس و احساس ناامنی و مورد تمسخر و آزار قرار گرفتن از جمله مسائلی است که در کودکان چاق دیده میشود، بیتحرکی کودکان و کاهش فعالیت بدنی و کاهش فرصتهای بازی در خارج از منزل موجب میشود بخشی از انرژی دریافتی از مواد غذایی در بدن به صورت چربی پیدا کرده و سبب اضافه وزن و چاقی شود.
وی افزود: عوامل مختلفی باعث عدم تعادل بین انرژی مصرفی و دریافتی میشود که برخی از آنها شامل عوامل ژنتیکی، عادات غذایی و فعالیت بدنی و ورزشی هستند.
دکتر فشارکی تصریح کرد: براساس تحقیقات و پژوهشهای انجام شده در کودکان و نوجوانان، مهمترین علت چاقی، دریافت خوراکیهای پرکالری است، خوراکیهای پر کالری مانند فستفود و غذاهای پر چرب است.
وی خاطر نشان کرد: رژیم درمانی برای کودکان زیر ۷ سال توصیه نمیشود چون با توجه به سرعت رشد در این سن، ممکن است آسیبهایی برای کودک به وجود بیاید اما کودکان بالای ۷ سال میتوانند تحت رژیم درمانی واقعی قرار گیرند.
انتهای پیام/